Mandag ble det kjent at tidligere glamourmodell Aylar Lie oppnådde en heftig gevinst på en leilighet hun solgte på Tjuvholmen, etter å ha eid den svært kort tid. Lie solgte med gevinst på seks millioner kroner da boligen gikk for 40 millioner kroner.

Etterpå ble det kjent at lånet til å kjøpe leiligheten ble gitt privat av styrelederen i omstartslånbanken Mybank. Nå har Mybank kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 19. november - etter at styreleder Espen Aubert ga det private lånet til Aylar Lie uten å informere bankens styre, melder DN.

BAKGRUNN: Aylar har kjøpt luksusleilighet i Oslo for 34 millioner

Går av

I innkallingen foreslår styret å kaste Aubert fra styrevervet, og juridisk direktør Linn Hoel Ringvoll i Kameo er foreslått som ny styreleder, melder avisen. Torsdag ettermiddag ble det derimot kjent at Aubert selv har valgt å fratre.

- Jeg skulle selvsagt vært denne saken foruten, og det er mitt valg å tre til side. Jeg har vært midlertidig styreleder siden sommeren, hvor det har vært velkjent at planen var å finne nye styremedlemmer før jul. Som aksjonær er vi fornøyd med å ha fått på plass Madiha Ghazanfar og Trond Bentestuen med deres sterke bakgrunn og bankerfaring, skriver Espen Aubert i en e-post til Børsen.

Det er nå også klart at Finanstilsynet vil se på saken.

– Finanstilsynet undersøker den aktuelle saken og har utover det ingen kommentarer på det nåværende tidspunkt, skriver tilsynsrådgiver Jo Singstad i Finanstilsynet i en epost til DN.

– Var habil

Aylar Lie, som de siste årene har markert seg som profesjonell pokerspiller, var i 2020 var hun oppført med en skattelignet inntekt på 190.875 kroner og null i formue. Ifølge eiendomsregisteret hadde omstartslånbanken Mybank og eiendomsselskapet Daimyo pant i eiendommen på henholdsvis 23 og 15 millioner kroner hver.

Daimyo kontrolleres av investor Espen Aubert, som også eier drøye 12 prosent av Mybank. Aubert er også styreleder i banken, skriver DN. E24 skrev onsdag at Mybanks lån til Aylar Lie var godkjent av styret i banken. Aubert ga det private lånet i ettertid uten å opplyse resten av styret om det.

– Jeg skjønner at spørsmålene om habilitet kan stilles, men jeg var habil i min rolle i kredittprosessen. Situasjonen med den private mellomfinansieringen dukket derimot opp senere, da hennes egenkapital ble forsinket utbetalt til leilighetsoppgjøret, skrev Aubert til E24.