Politiet er på Prinsdal etter melding om at det er avfyrt skudd.

– Vi er i kontakt med mannen som meldte om dette. Han er uskadd, opplyser politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Avisa Oslo.

Politiet søker i området etter tre menn og en mørk bil.

– Vi har ikke fått bekreftet at det faktisk har vært avfyrt skudd. Det jobber vi med å avdekke. Innringer har kun hørt skudd, men vi har ikke funnet noen ytterligere tegn. Det jobber vi med nå, blant annet via avhør av innringer og ved sporsikring, sier Gulbrandsen.

Tre menn i bil

Hendelsen skal ha skjedd utendørs, og innringeren skal ha opplevde det som om skuddene var rettet mot ham.

Gulbrandsen presiserer at det ikke er grunn for andre beboere i området til å bekymre seg.

– Mannen har har observert tre menn som forlot stedet i en mørk bil, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet skal innringeren ha en viss formening om hvem de tre er, men han skal ikke kjenne dem ved navn.

– Han har en perifer relasjon til dem, sier Gulbrandsen til Avisa Oslo.

Politiet er på stedet med flere patruljer, hunder og politihelikopter.

– Vi jobber ut ifra at det er avfyrt skudd og søker i området etter bilen og eventuelle gjenstander, sier Gulbrandsen.

Hendelsen skal ha skjedd i Skausnaret, som er en liten vei på Prinsdal i bydel Søndre Nordstrand.

Ingen pågrepet onsdag kveld

Like før klokken 16.30 onsdag ettermiddag er politiet i ferd med å avslutte på stedet, kan Avisa Oslos reporter opplyse om. Politiet er fremdeles ikke sikre på om det faktisk har blitt skutt.

– Politiet har utført en rekke undersøkelser i området, men kan fortsatt ikke konkludere med tanke på om det er avfyrt skudd. Vi har gjort oss ferdig med søk og undersøkelser og saken går nå over i en etterforskningsfase, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter klokken 17.15.

Ingen personer er pågrepet onsdag kveld. Politiet har heller ikke brakt på det rene om det ble løsnet skudd, eller ikke:

– Det er innringer til oss som har vært ganske tydelig på at han hørte skudd, men foreløpig har vi bare hans ord på det. Vi går ut ifra at det er sant, men vi kan ikke konkludere ennå, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.