Jublende resultater for Miljøpartiet De Grønne med rekordmange medlemmer i 2021. Med 760 nye betalende medlemmer i året som gikk har de en medlemsvekst på 25 prosent. Partiet har nå totalt 3.844 medlemmer i Oslo.

Fylkesleder Sigrid Z. Heiberg sier til Avisa Oslo at partiet er sterkere enn noen gang, og at de er klare for å brette opp ermene og gjøre Oslo til en enda bedre by å bo i framover.

Stilt opp gang på gang

Rødt Oslo har en medlemsvekst på 19 prosent, med 513 flere medlemmer i 2021. Fylkesleder i Rødt Oslo Siavash Mobasheri forteller til Avisa Oslo at alle som er telt med i medlemstallene var betalende medlemmer enten i 2021 eller 2020.

– Dette forteller meg at vanlige folk i Oslo vil være med og gjøre et opprør mot en klassedelt by der andelen barn som vokser opp i fattigdom stadig øker, mens antallet milliardærer i Norge har femdoblet seg på 15 år, skriver han til Avisa Oslo.

Mobarashi forteller at arbeidet de har lagt ned de siste årene har gitt de en sterk medvind, men at mange likevel ser på Rødt som et «annerledesparti».

– Vi har gang på gang stilt opp for folk som politikere og byråkrater tråkker på. Mange ser på Rødt som et annerledesparti fordi vi også kjemper kamper utenfor rådhuset og stortinget. Vi står sammen med folk som kjemper mot undertrykking, rasisme og for frigjøring på ulikt vis, sier Mobarashi til Avisa Oslo.

En annen fylkesleder som har grunn til å juble er Grunde Almeland, leder i Oslo Venstre, som har en medlemsvekst på 30 prosent og 1.471 betalende medlemmer i 2021. Dette er rundt 500 flere medlemmer enn i kommunevalgåret 2019.

– Vi opplever en fantastisk interesse for grønn og liberal politikk i Oslo, sier Almeland til Avisa Oslo.

SV Oslo viser til en medlemsvekst på 18 prosent, og slår med det rekorden sin i 2020. Det konkrete medlemstallet for 2021 er 3.672 med 569 nye medlemmer.

– Dette synes vi er utrolig positivt, sett i sammenheng med det gode valgresultatet i Oslo og den siste Oslomålingen før jul, sier Anette Arneberg, kommunikasjonsrådgiver i SV Oslo til Avisa Oslo.

Hun forteller videre at standard for alle partiene er å gi medlemmene et par år på å betale kontingenten. Det betyr at medlemmer som har betalt i 2020, men ikke 2021, er inkludert i beregningen.

Ligger nederst på lista

Et parti som ikke kan skryte på seg en like god medlemsvekst i året som gikk er Oslo Arbeiderparti. De er blant de partiene som har lavest vekst med 133 nye medlemmer i 2021. Det tilsvarer 2,8 prosent med totalt 4 749 medlemmer.

Partisekretær i Oslo Arbeiderparti Øyvind Slåke, sier seg likevel fornøyd med medlemsveksten i 2021.

– Oslo Arbeiderparti har over noen år hatt en nedgang i medlemstallet, vi er derfor fornøyd med at vi i 2021 bryter denne trenden, forteller Slåke til Avisa Oslo.

Han legger til at de har større ambisjoner for medlemstallet og ønsker at de som sympatiserer med de melder seg inn.

Oslo Senterparti har en prosentvis vekst på 9 prosent, med 303 betalende medlemmer i 2021.

Til Avisa Oslo sier Leder i Oslo Sp Bjørg Sandkjær at medlemsveksten er utrolig gøy, og at de har plass til flere.

– Det viser at flere vil være med på laget for å styrke lokaldemokrati og minske forskjeller, legger Sandkjær til.

Oslo Høyre havner nederst på lista med 77 nye betalende medlemmer. Dette utgjør en prosent på 0,6. De har ligget relativt stabilt på rundt 4-000 medlemmer de siste årene.

Fylkesleder i Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde sier seg fornøyd med disse tallene, og forteller at hun er glad for å kunne overlevere en organisasjon i robust tilstand når hun snart går av som leder.

Oslo Frp skriver til Avisa Oslo på mail at de ikke har som vane å gi den informasjonen til media.

Oslo Krf har foreløpig ikke svar på henvendelsene våre.

LES OGSÅ: