Gå til sidens hovedinnhold

MDG vil ha parkeringsavgift i stortingsgarasjen: – Ikke riktig at politikere får fri tilgang til gratis parkering, mens andre må betale

Lan Marie Berg er ikke fornøyd med Senterpartiets motstand mot forslaget.

Sammen med SV og Rødt vil MDG på Stortinget innføre parkeringsavgift i stortingsgarasjen, skriver VG torsdag kveld.

Forslaget skal stemmes over når klimameldingen behandles i Stortinget.

Til VG sier Lan Marie Berg, byråd i Oslo, og partiets førstekandidat i Oslo, at Stortinget ligger innenfor området som omfattes av Bilfritt byliv. I denne sonen er det ikke gateparkering for privatbiler. Det er derimot flere parkeringshus hvor man kan betale for å sette fra seg bilen.

– Alle de ordinære gateparkeringsplassene er fjernet for å frigjøre areal for gående, byliv, uteservering og andre hyggelige ting. Da er det ikke riktig at politikere får fri tilgang til gratis parkering, mens andre må betale, sier MDG-toppen.

Da saken ble behandlet i energi- og miljøkomiteen, var det kun SV og MDG som var for forslaget.

Blant annet er Senterpartiet imot.

– Trygve Slagsvold Vedum snakker ofte om at han er politikeren for vanlige folk. Men her vil han ha gratis parkering, mens andre må betale i parkeringshus, sier hun.

Vedum slår hardt tilbake i VG.

– MDG og SV ser på biler som en styggedom og forholder seg ikke til at den er et nødvendig fremkomstmiddel. Jeg er imot å innføre nye parkeringsavgifter for arbeidstagere i Norge uansett om det er en sykepleier på et sykehus, en lærer på ei skole, eller en ansatt eller folkevalgt på Stortinget., sier han til VG.

Les også

Blinde Mette (56) holdt på å bli kjørt ned av elsparkesykkel: – Jeg føler ikke at jeg har noe i sentrum å gjøre lenger

Kommentarer til denne saken