Ifølge VGs nyeste stortingsmåling for Oslo, er Rødt, SV og MDG de store vinnerne blant velgerne akkurat nå.

Med 9 prosent av stemmene ligger Miljøpartiet De Grønne an til å få inn to mandater fra Oslo etter valget i september.

Det betyr at Miljøpartiets andrekandidat til Stortinget, Rasmus Hansson, ville tatt over stortingsplassen til Jon Helgheim (Frp) – hvis målingen hadde gjenspeilet valgresultatet.

– Jeg tenker hipp hurra. Jeg vil på Stortinget for å løfte norsk klimapolitikk, naturpolitikk og miljøpolitikk, og rettferdig fordeling, også internasjonalt, som er MDGs store solidaritetsprosjekt, sier Hansson til Avisa Oslo.

– Frp undergraver framtiden

AOs reporter møter Hansson på Olaf Ryes plass tirsdag, før kveldens valgkamparbeid går i gang for fullt.

– Vi skal snakke med folk på Grünerløkka som er et knakende godt valgdistrikt for MDG, for å høre hva de mener om politiske spørsmål, og å høre hva de har å si til oss. Vi driver valgkamp folk til folk, fordi det er best, mest demokratisk, og det vi syns er morsomst. Jeg ser veldig lyst på den oppsamlede energien som nå skal utløse seg i grønn valgkamp i Oslo.

Til at det er akkurat Jon Helgheim (Frp) sin stol på Stortinget han ville tatt over, svarer Hansson følgende:

– Det er ikke meg imot. Vi har sagt at MDG ikke kommer til å samarbeide med Fremskrittspartiet, da vi mener at det er et parti som undergraver framtiden. At det kommer en grønn politiker på Stortinget i stedet for en fra Fremskrittspartiet er en god ting, og noe som bør inspirere velgere til å stemme enda mer på de grønne, så det kommer enda flere grønne inn og enda færre Frp'ere inn etter valget, forteller han.

– Stem MDG om du ønsker rabiat bypolitikk

Jon Helgheim (Frp) har sittet på Stortinget siden 2017. Han er ikke veldig bekymret for å miste plassen sin til Hansson:

– Dette er noe vi må jobbe hardt for at ikke skjer, men sånn som jeg registrerte det var det nære ved og kun noen få hundre stemmer om å gjøre, så det betyr at det er fullt mulig å komme inn.

– Hvordan skal dere overbevise Oslos velgere om å stemme på dere?

– I Oslo satser vi ikke på en politikk som ivaretar noen få særgruppers interesser. Vi ønsker å se et større bilde, hvor vi for eksempel ønsker å videreutvikle byen, og å få en mer effektiv trafikkavvikling. Og så vi ønsker å bidra til en tryggere by – på integreringsområdet er det en lang vei å gå. Dette er en av våre viktige saker som vi tror vil appellere til mange i byen.

Han holder ikke igjen på beskrivelsen av partiet som kan sies å være Frps rake motsetning:

– Hvis folk ønsker mer kork, kø og kaos og en rabiat bypolitikk, så kan de stemme på MDG. Hvis man ønsker å få reversert en del av den rabiate politikken og sørge for en politikk folk kan leve med, så kan de stemme Fremskrittspartiet. Det blir opp til velgerne, slår han fast.

Les også

Sverre Gunnar Haga: – Jeg blir her, Oslo. Di deilige merr