«For en liten uke siden, 4. juli, kl. 18.06, ble vi foreldre til verdens nydeligste lille jente. Hun heter Eira Tybring-Gjedde Bjerke. Det er ren kjærlighet», fortalte Høyre-politikeren på sin Facebook-side mandag.

– Det er veldig stas! sier hun når Avisa Oslo tar kontakt.

Lille Eira har hun fått sammen med samboeren Christian H. Bjerke.

Mye å lære

Stortingsrepresentanten fra Oslo meddeler at foreldrene er på sin første trilletur med den lille datteren mandag ettermiddag.

– Akkurat nå sover hun trygt i vognen, forteller Tybring-Gjedde.

Hun fortsetter:

– Jeg er kommet så raskt inn i babybobla at jeg nesten ble overrasket, men det er fint. Jeg er tilbake på Stortinget igjen i januar og tror dette kommer til å bli en fin sommer og høst. Nå skal vi nyte denne tiden, fortsetter hun.

Samtidig medgir hun at det er mye å lære som ferske foreldre.

– Jeg tror alle som er blitt foreldre finner ut at det første man må lykkes med er amming og soving. Sove når babyen sover. Rett og slett bare det å venne seg til at man på ta 100 prosent omsorg for et barn og bli kjent med henne og få mange fine og gode øyeblikk.

Takker helsepersonellet

I Facebook-meldingen takker hun alle jordmødre og ansatte som hjalp dem under fødselen.

– Det er helt fenomenalt, virkelig det dyktigste fagmiljøet vi har i Norge. Man føler seg trygg og ivaretatt. Jeg gjorde i alle fall det på Ullevål. Vi hadde en ganske lang fødsel og jeg vil bare rette en stor takk til alle jordmødre o ansatte vi møtte. De hørte og lyttet til oss og strakte seg så langt de kunne for at vi skulle være så trygge som mulig, slik at det ble en fin opplevelse, utdyper hun overfor Avisa Oslo.