Mathias klatret opp et 15 meter langt tre 692 ganger, noe som tilsvarer høyden på det høyeste fjellet i Andesfjellene og Amerika.

– Det var brutalt. Jeg skulle ønske det var lettere, men jeg gikk på et par smeller for å klare å greie det på 24 timer, sier Mathias som startet ferden på bursdagen sin.

Han forteller at mye æren skal gå til nabogutten Isak Tangstrøm (8) og 3. klasse fra Nordpolen barneskole som heiet ham frem på morgenen. Med heiagjengen på sin side, klarte han målet sitt på 23 timer og 57 minutter etter én times søvn med korte pauser.

Det var Sagene Avis som først omtalte den kortreiste ekspedisjonen til Mathias.

Må tenke kreativt

Dette var den andre ekspedisjonen blant de syv som Mathias planlegger å fullføre i Oslo. Disse vil tilsvare de syv høyeste fjelltoppene på hvert av kontinentene, «Seven Summits».

Under første sosiale nedstengning, gikk han distansen til Mount Everest i trappeoppgangen hjemme – det også under 24 timer.

Han ble inspirert av en historie om en mann som hadde gått opp og ned trappen sin og klatret distansen til Mount Everest på fire døgn.

– Da tenkte jeg at jeg kan teste dette selv i trappen og tok tiden et par runder. Så tenkte jeg at det her må være mulig å gjøre på et døgn, sier Mathias.

Neste runde

Mathias er vant med å reise og klatre rundt omkring i verden. Nå må han nøye seg med Oslo og ønsker å gjøre det beste ut av situasjonen.

– Etterhvert som jeg skjønte at begrensningene med at man ikke fikk reist kom til å fortsette å vare, måtte jeg være kreative og finne på noe gøy. Noe å se frem til å gjøre her i nærmiljøet, og da kom ideen om å klatre alle «Seven Summits» i Oslo på forskjellige måter, sier Mathias.

Nå verker det fortsatt i kroppen fra gårsdagens klatretur og han ser frem til å få hodet på plass før han planlegger hvordan han skal bestige neste fjelltopp.

– Når jeg har glemt hvor vondt det var så kan jeg begynne å planlegge igjen, sier han.