Gå til sidens hovedinnhold

Martin Lepperød åpner opp om tapet av storesøsteren: – Jeg la egentlig aldri merke til at hun var syk

Døde av kreft som 24-åring.

(Nettavisen) I lørdagens episode av «En kveld hos Kloppen» på TV 2 er skuespiller og komiker Martin Lepperød (28), tv-profil Guri Solberg (45) og artist Myra Tucker (26) middagsgjester hjemme hos Solveig Kloppen (49) i Tåsen Hageby i Oslo.

Førstnevnte har de siste årene vært å høre på morgen i «P3 Morgen», podkasten «Karakter» og nå er han aktuell med TV 2-serien «Bislett bnb».

Hos Kloppen lørdag blir det prat om både kåte hunder, matlaging og forloveden Maren Strandmoe Bakken.

Mistet søsteren til kreft

Men det er ikke bare tull og moro hos Kloppen lørdag, Lepperød åpner seg også om tapet av søsteren, Linda, som døde av kreft da Lepperød bare var 10 år gammel.

Han forteller at søsteren fikk en sjelden krefttype som ble oppdaget for sent. Søsteren var 24, og var en livlig jente som gikk på Westerdals forteller Lepperød i programmet. Han legger til at hun da flyttet hjem til han og familien på Nesodden for å bo sammen med dem da hun var syk.

– Hun flyttet hjem da hun ble syk, som egentlig var veldig fint for da fikk vi vært masse sammen. Jeg la egentlig aldri merke til at hun var syk, for meg var hun bare den dødskule og morsomme søsteren, sier han i programmet.

Lepperød forteller videre at den kvelden søsteren døde, fikk han lov til å gå ned og se «døden».

– Det er jeg veldig glad for at mamma og pappa gjorde. At de ga oss den opplevelsen av å se døden, og se at søsteren vår skal ikke bare forsvinne nå, men vi skal få lov til å gå ned å tenne lys og si «ha det». Ja, se henne ligge der da, forteller han.

– Tiden etter også preget av sorg, men det var også veldig fint. Vi var så mye sammen og snakket om Linda og minte henne.

Ønsker å være mer åpen om døden

Til Nettavisen forteller Martin Lepperød at han syntes det er fint om folk blir flinkere til å snakke om døden.

– Alle har et forhold til døden, om de skal eller har opplevd det. Jeg opplever det jo som en fin ting, men det blir ofte litt klønete når folk skal snakke om døden, uten at det trenger å være det, sier han til Nettavisen.

Lepperød understreker at det selvfølgelig er trist når noen dør, men at det kan være noe vakkert også.

– Mange sitter med fine historier og minner som bare legges bort når noen dør fordi det kan være vanskelig å snakke om. Men det er fint å minne de som har vært med oss, og snakke om dem.

Han forteller også at han lenge slet med dødsangst og derfor valgte å starte podkasten «Hamsteren min ble spist av en hund». I podkasten inviterte han forskjellige mennesker for å snakke om døden.

Og med å snakke om døden mye og med flere, forsvant også dødsangsten.

– Det hjalp veldig, så jeg kom litt over det. Men jeg tenker å ta den opp igjen mot høsten, sier han.

Les også

NRK-profilen setter fyr på debatten: – Endelig noen som kaller en spade for en spade

Les også

Slik skal Anne Linn (40) spare seg økonomisk uavhengig innen fylte 50

Les også

Minst 35 dyr drept på EKT i år, men de får ikke lov til å skyte reven: – Eierens ansvar å passe på dyrene, sier Mattilsynet

Kommentarer til denne saken