(Oslodebatten)

Mange klager på helsevesenet, og man hører stadig om folk som gruer seg til å bli så gamle at de blir pleietrengende.Derfor mener jeg det er viktig at det også er plass til solskinnshistoriene.

Gjennom media får vi stadig høre skrekkhistorier om dårlig pleie og omsorg ved norske helseinstitusjoner. Også jeg, som selv er tidligere sykepleier, ble påvirket av dem. Jeg gruet meg til den dagen det ble min tur til å være pasient, men det gjør jeg ikke lenger.

Operert etter alle kunstens regler

Denne våren dro jeg på hytta mi på Hvaler, som jeg gjør hver vår når det blir varmt nok. Planen var å være der frem til høstferien, men i Kristi Himmelfart-helgen falt jeg og brakk lårhalsen. Takket være gode naboer ble jeg hentet av redningsskøyta, som fraktet meg trygt til Kalnes sykehus. Der ble jeg undersøkt og operert etter alle kunstens regler, før jeg ble overført til Diakonhjemmet sykehus.

Allerede her kunne jeg skrevet en hyllest til mannskapet på redningsskøyta, og de dyktige og trivelige ansatte på sykehusene i Østfold og Oslo. Jeg følte meg trygg og godt ivaretatt hele veien. Men den virkelig positive overraskelsen fikk jeg på Lilleborg Helsehus, der jeg ble sendt på rehabilitering.

Der ble jeg fulgt opp av en helt fantastisk gjeng. Her tilbragte jeg tre uker med vennlighet, god og næringsrik mat, kompetent hjelp til opptrening og et inkluderende miljø – altså et sted stikk i strid med skrekkhistoriene man stadig hører om helsevesenet.

Gruer meg ikke lenger

Jeg fikk delta på sommerfest, jeg møtte et personale som la seg i selen for å bli kjent med meg, selv om jeg bare skulle være der en kort stund. Og ikke minst fikk jeg tid, både på institusjonen og med dem som skulle hjelpe meg å bli frisk, så jeg følte meg trygg da jeg skulle reise hjem. Jeg har rett og slett hatt en veldig positiv opplevelse.

Jeg gruer meg ikke lenger til den dagen jeg igjen blir pasient. Tvert imot føler jeg meg trygg på at jeg vil bli godt ivaretatt, også neste gang jeg får behov for helsevesenet.

Les flere debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Jeg husker ennå den fæle dama si: «Hva har'a fått i seg?»

Les også

Å komme hit var som å bli tømt ut i et stort tomrom

Les også

Overlege i ungdomspsykiatri: Kan best beskrives som et generasjonstraume

Les også

«Jeg har et organ som venter på meg!» sa jeg på flyplassen