Det var 25 år gamle Marianne Hansen som ble drept på Hellerud 8. juni. Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag morgen.

Hansen var opprinnelig fra Bamble kommune i Vestfold og Telemark fylke, men bodde og jobbet i Oslo.

Hun og den 29 år gamle mannen som er siktet for å ha drept henne, møttes i forbindelse med jobb, opplyser politiet videre. De hadde en kortvarig relasjon i ukene forut drapet.

Hansen var ansatt i en oslobedrift som blant annet bistår entreprenører og andre i forbindelse med vei- og trafikkarbeid. Den siktede mannen jobbet hos en stor entreprenørbedrift med hovedkontor i Bærum.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Hansens arbeidsgiver, men de ønsker ikke å kommentere saken.

Ukjent for familien

Bistandsadvokat Søren Hellenes forteller at relasjonen er ukjent for Hansens etterlatte.

– Så vidt jeg vet kjente de ikke til ham (siktede, journ.anm.), sier Hellenes.

Han forteller videre at saken oppleves vanskelig for familien.

– De tar det tungt, rett og slett. Dette har vært et sjokk for dem, sier bistandsadvokaten.

De har imidlertid opplevd kontakten med Oslo-politiet som veldig god, forteller Hellenes.

– Vi har vært et i møte på drapsavsnittet i Oslo, og de har fått god informasjon og oppfølging, sier han.

– Var tilregnelig

Politiet har som mål å avslutte etterforskningen i løpet av sensommeren, med det sannsynlige scenarioet at saken kommer opp for domstolen før jul.

Den siktede 29-åringen er opprinnelig fra Romania, men har bodd og jobbet i Norge i flere år.

I avhør med politiet har han erkjent straffskyld for drapet.

– Den primærpsykiatriske undersøkelsen av siktede konkluderer med at siktede var tilregnelig på handlingstidspunktet og politiet kommer derfor ikke til å foreslå en full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham på nåværende tidspunkt, skriver Oslo-politiet i pressemeldingen.

Politiet: Dannet oss bilde av motiv

Politiadvokat Børge Enoksen er påtaleleder for etterforskningen. Han forteller at politiet har dannet seg et godt bilde av både foranledning og motiv for drapet, men han ønsker ikke å gå nærmere inn på det.

– Mener politiet at motivet har tilknytningen til relasjonen mellom siktede og avdøde?

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke gå nærmere inn på det, fordi vi ikke har avsluttet avhørene av siktede ennå, sier Enoksen.

Han ønsker heller ikke å utdype hva slags relasjon det har vært mellom 29-åringen og Hansen, eller hvor lenge denne relasjonen skal ha vart – annet enn at den har vært kortvarig.

Drapsforsøk på E6

I tillegg drapet på Hansen, er mannen siktet for drapsforsøk på ekteparet Erik og Jorun Skybak i forbindelse med en kollisjon på E6 ved Morskogen i Eidsvoll i etterkant. Da kjørte han i feil kjøreretning på motorveien, før han kolliderte med ekteparets bil.

Sammenstøtet resulterte i store materielle skader på begge kjøretøyene, men ingen personer ble alvorlig skadet.

På stedet fortalte 29-åringen til politiet at han hadde «gjort noe» mot en kvinne i Oslo. Det førte dem til adressen på Hellerud, der de i 07-tiden på morgenen fant Marianne Hansen død – formentlig drept med kniv.

Mannen nekter straffskyld for drapsforsøk.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men har forklart at intensjonen ikke var å drepe dem, men seg selv, sier 29-åringens forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl.

Utover det vil hun ikke gå inn på hva hennes klient har forklart i politiavhør.

29-åringen sitter for tiden varetektsfengslet. Politiet opplyser at de ønsker å holde ham fengslet til det foreligger rettskraftig dom. Ifølge forsvareren går det ikke så bra med ham.

– Han har det veldig vanskelig. Han synes det er ille, det han har gjort, sier Grøndahl.

Nye avhør av siktede

Selv om politiet mener at de har hatt god framdrift i etterforskningen, er det fremdeles etterforskningsskritt som gjenstår.

– I en såpass alvorlig sak er det viktig å være grundig. Blant annet gjenstår flere avhør og vi er heller ikke ferdige med avhør av siktede, sier politiadvokat Børge Enoksen.

Han vil ikke kommentere hvorvidt politiet har kontroll på drapsvåpenet, ei heller når drapet skal ha funnet sted, annet enn at det skal ha vært i løpet av natt til 8. juni.

Politiet planlegger nå nye avhør den siktede 29-åringen.

– Han samarbeider godt med politiet, sier Enoksen avslutningsvis.