En 36 år gammel mann, bosatt i Drammen, er satt under tiltale ved Oslo tingrett for et grovt ran tilbake i september i fjor.

I tiltalen er det gjengitt hvordan mannen, sammen med en for politiet ukjent person, tok seg inn i lokalene til en pengeoverføringstjeneste på Grønland.

16.800 kroner

Mennene skal ha utgitt seg for å være fra politiet. Etter å ha undersøkt lokalene for verdier, skal de ha først ha tatt 4300 kroner for deretter å binde å fast mannen som var på jobb ved hjelp av strips og gaffateip.

Etter å ha presset fornærmede mot bakken, skal de ha slått ham i ansiktet og presset kneet mot brystet hans. Til sammen skal mennene ha fått med seg til sammen 16.800 kroner, en mobiltelefon, et par ørepropper og en lommebok med flere bankkort – før de skal ha teipet fornærmede over munnen og forlot lokalene.

Én dag i retten

Tiltalen omfatter også frihetsberøvelse, ved at den ansatte skal ha blitt holdt i lokalene mot sin vilje i om lag 15 minutter.

Det er satt av én dag til rettssaken mot 36-åringen, som er berammet for tingretten 14. november. Det er i forkant uklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld.