Gå til sidens hovedinnhold

Mann tiltalt for drapsforsøk etter skyteepisode

En 18-åring er tiltalt for drapsforsøk etter en skyteepisode på Bjølsen i januar 2020. Han er også tiltalt for å uriktig ha forklart at det var en annen som skjøt.

Det var 10. januar i fjor at en nå 18 år gammel mann skal ha avfyrt to skudd som traff høyrearmen til en annen. I februar ble mannen tiltalt for drapsforsøk.

Klokken 20.20 fredag 10. januar i fjor rykket politiet ut til Gjøvikgata på Bjølsen. En da 19 år gammel mann ble pågrepet, siktet for medvirkning til drapsforsøk.

Politiet uttalte den gang at de mistenkte at skytingen var resultat av en konflikt mellom to gjenger. Mannen som ble skutt ble ikke alvorlig skadet.

Skal ha anklaget en annen

18-åringen som nå er tiltalt, må også svare for grov uriktig anklage. I et avhør hos politiet skal han ha forsøkt å pådra en annen person skylden for drapsforsøket.

Straffesaken mot personen han skal ha anklagd er nå henlagt.

Skytingen på Bjølsen fant sted under to timer før skytingen ved Prinsdal Grill i Oslo, der en 21 år gammel mann mistet livet. Politiet undersøkte først om det kunne være sammenheng mellom de to episodene, men gikk senere ut og uttalte at det ikke var noen sammenheng.

Ny skyting

13. februar i år skjedde en ny skyteepisode på Bjølsen, da en mann i 20-årene ble skutt i overkroppen. Han skal ha vært nær ved å bli drept, har AO tidligere fått opplyst, men overlevde.

Den siktede, også i den saken en 18 år gammel mann, må også svare for et drapsforsøk i mars i fjor. Les mer om saken i lenka under.

Les også

18-åring fra Bjølsen-skytingen er siktet for to drapsforsøk – skal ha brukt machete

Les også

Tingretten: 18-åring skal fengsles i fire uker

Kommentarer til denne saken