Oslo-politiet meldte om hendelsen klokka 5.24 natt til lørdag.

– En person har skader i kroppen som kunne være forenlig med skuddskader. Han har vært sammen med en kvinne som er tilnærmet uskadd, forteller operasjonsleder Line Skott til NTB.

Den skadde ble funnet i området på parkeringsplassen under Oslo Konserthus. Mannen er fraktet til sykehus. Han har ifølge politiet vært bevisst hele tiden.

Til operasjon

– Han har per nå ikke bidratt med noe om hva som har skjedd, forteller operasjonslederen.

I 08:45-tiden lørdag morgen oppdaterer krimvakta i Oslo politidistrikt:

– Han er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, men er til operasjon, sier krimvaktleder Anders Johnsrud til Avisa Oslo.

En stund senere kan han melde at mannens tilstand er stabil.

Etterforskes som drapsforsøk

Foranledningen til hvorfor hendelsen skjedde er uavklart, men politiet etterforsker den som et drapsforsøk.

– Det etterforskes som forsøk drap, fortsetter Johnsrud.

Klokken 10:30 bekrefter han at det har vært en skyteepisode.

– Tekniske og taktiske undersøkelser på stedet gjør at vi kan bekrefte at det er blitt brukt et skytevåpen, sier krimvaktlederen til Dagbladet.

– Det er skadeomfanget på fornærmede, tekniske spor på stedet og taktisk informasjon som vi har fått fra vitner, utdyper Johnsrud til Avisa Oslo om hvorfor de kan fastslå at et skytevåpen er blitt brukt.

Pan kan ikke opplyse om hvor den fornærmede mannen er skutt, ei heller hvor mange ganger. Det er ingen pågrepne eller mistenkte i saken. Politiet har foreløpig valgt å ikke opplyse om mannens alder. Ifølge TV2 skal han være i 20-årene.

Politiet har også sikret seg en bil i forbindelse med hendelsen som del av den tekniske etterforskningen.

De jobber med å avhøre vitner og andre etterforskningsskritt.

– Vi håper at det vil gi oss informasjon om foranledningen, fortsetter krimvaktlederen.

Et av vitnene er kvinnen som mannen ble funnet sammen med. Hun er blitt avhørt lørdag morgen, men krimvakta har foreløpig ikke informasjon om hva som har kommet ut av det avhøret.

Politiet jobbet natt til lørdag på stedet med krimteknikere. De har også jobbet med å skaffe videoovervåking fra området.