Vi er i søk etter én eller flere gjerningspersoner etter at en person er skutt på Brynseng, melder politiet på Twitter klokken 20.45 mandag kveld.

Fornærmede er en mann i 20-årene. Han er kjørt til sykehus for behandling. Ifølge innsatsleder Brian Skotnes skal vedkommende være alvorlig, men ikke kritisk skadd etter å ha blitt skutt i mageregionen.

Like før klokken 21.30 opplyser Skotnes at en person er anholdt.

– Vi har grunn til å tro at vedkommende har en tilknytning til saken, sier innsatslederen.

Ifølge vitner ble personen anholdt på T-banen. Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt opplyser imidlertid på Twitter at ingen personer er pågrepet så langt.

– Kan være flere

I 22-tiden sier Skotnes at politiet har en klar hypotese om hva som har skjedd.

– Politiet har fått mange gode vitneobservasjoner, sier han til Avisa Oslo.

Tidligere mandag kveld var ikke politiet sikre på hvorvidt det dreier seg om én eller flere gjerningspersoner.

– Vi er litt usikre. Det har vært snakk om at flere personer var involvert, men per nå må vi gå bredt ut og tar høyde for at det kan være flere, sa Skotnes i 21.30-tiden.

– Hva vet dere om fornærmede?

– Det er for tidlig å si noe om nå, sier Skotnes.

– Er det noen relasjon mellom de involverte?

– Vi har en del hypoteser, men det er for tidlig å gå ut med det nå. Vi må gå bredt ut slik at vi ikke farger etterforskningen. Vi er veldig interessert i få tak i vitner som har vært til stedet.

Hørte to skudd

Det er store politistyrker på stedet ved Brynseng T-banestasjon – flere bevæpnet med tohåndsvåpen. Politihelikopteret sirkulerer også i luften i området. Like før klokken 22 er det over Bergkrystallen.

– Dette er en alvorlig sak med skyting i det offentlig rom i Oslo, sier Skotnes.

Monica Govenius var på Brynseng da skuddene falt. Hun forteller at hun hørte to skudd og så flere ungdommer løpe ned på perrongen på T-banestasjonen og over skinnene.

Politiet avhører vitner på stedet og sikrer seg i tillegg kamerabilder fra stedet. De tror ikke at skytingen er tilfeldig eller at hendelsen representerer noen fare for øvrige innbyggere.

– Vi har grunn til å tro at dette er personer eller en person som har noe imot fornærmede. Det er ingen grunn til å tro at dette er helt tilfeldig, sier Skotnes.

Sporveien opplyser på Twitter at ingen tog kjører til eller fra Brynseng etter hendelsen. Politiet har også sjekket T-banen flere steder i Oslo, blant annet på Lambertseter. De søker også langs T-banestraseen, bekrefter innsatsleder Skotnes.

Like før klokka 22.00 oppdaterer Sporveien med følgende på Twitter:

«Brynseng stasjon: Da er trafikken i gang igjen, store forsinkelser må beregnes langs hele linjekartet.»