Lørdag ettermiddag er fremdeles ingen pågrepet i saken, opplyser Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt.

– Det er ingen ny utvikling i saken, men vi jobber for fullt, sier hun til Avisa Oslo.

Det var klokken 05.24 lørdag morgen at politiets operasjonssentral meldte om en voldshendelse i Vika. Det viste seg raskt å handle om en skyteepisode. En mann i 20-årene ble sendt til sykehus med det som er beskrevet som alvorlige skader.

Sammen med kvinne

Fornærmede var bevisst og tilstanden hans beskrives som stabil.

– Det er mulig for politiet å snakke med ham. Nå håper vi å få til et avhør, sier Metlid.

Mannen skal ha blitt skutt i tilknytning en bil i parkeringshuset ved Oslo konserthus. Han var i bilen sammen med en kvinne. Hun ble ikke skadet i hendelsen.

– Det er i tillegg personer i området som blant annet har ringt inn som meldere. Selv om det ikke er så mange mennesker ute på den tiden av døgnet, er det vitner som har blitt avhørt, sier Metlid.

Politiet: Ikke tilfeldig

Metlid ønsker ikke å svare på om politiet søker etter navngitte personer etter skyteepisoden, som etterforskes som et drapsforsøk.

– Per nå er det ikke noe jeg kan si om det, men foreløpig er det ingen som er pågrepet, mistenkt eller siktet, sier hun.

Politiet vet ikke hva som er foranledningen til skyteepisoden.

– Det er for tidlig å si noe om motiv eller bakgrunn, men det er selvfølgelig blant de tingene vi jobber med. Det jeg kan si er at det ikke fremstår som tilfeldig, sier Metlid.

Politiet har sikret den aktuelle bilen for tekniske undersøkelser. Det er også kameraovervåking i området som kan ha fanget opp hendelsen.