Gå til sidens hovedinnhold

Mann pågrepet for Trosterud-skyting

En mann ble torsdag pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at to unge menn ble skutt på Trosterud i slutten av august.

Torsdag morgen ble en mann pågrepet øst i Oslo, siktet etter skyteepisoden på Trosterud. Det opplyser Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt.

Det var Dagbladet som først omtalte pågripelsen.

– Vi har i dag pågrepet en mann og siktet ham for to drapsforsøk, opplyser Metlid til Avisa Oslo.

– Det er en godt voksen, norsk mann. Han er hjemmehørende i Oslo. Han ble pågrepet i en bydel øst i Oslo, sier hun videre.

Les også

Justisminister Mæland om Oslo-skytingene: – Sånn vil vi ikke ha det

Håper på avhør

Den siktede mannen skal ikke være kjent for politiet fra tidligere.

– Mannen er ikke en kjenning av politiet. Vi har drevet en intens etterforskning siden hendelsen. Det var dette som utløste pågripelsen i dag, sier Metlid.

Politiet ønsker ikke å gå ut med ytterligere informasjon om pågripelsen, da de fortsatt arbeider med å etterforske saken.

– Mannen er nå i dialog med sin advokat. Vi håper på å komme i gang med avhør snarlig, sier Metlid.

Les også

Politiet om Trosterud-skytingen: – Vi har konkrete opplysninger vi jobber med

Natt til onsdag 25. august ble to unge menn skutt og alvorlig skadet i et boligstrøk på Trosterud, øst i Oslo. Saken har siden hatt høy prioritet hos politiet, men gjennombruddet i etterforskningen har latt vente på seg.

31. august ble en mann i 50-årene pågrepet og siktet i saken. Han ble imidlertid løslatt to dager senere da politiet mente at mistankegrunnlaget mot ham var svekket.

Det er ikke samme mann som nå er pågrepet, understreker Metlid.

Fem menn skutt

Skytingen på Trosterud var én av tre skyteepisoder i Oslo over en periode på 16 dager i august, der til sammen fem unge menn ble alvorlig skadet:

  • Søndag 15. august: En 34 år gammel mann skyter to unge menn i 18-årsalderen på T-banen ved Skøyenåsen. Politiet har uttalt at det ikke er noen relasjon mellom de involverte. Den siktede mannen ble pågrepet etter kort tid og har siden sittet i varetekt. Foreløpig har han ikke ønsket å forklare seg i avhør. Politiet har begjært rettspsykiatrisk, sakkyndig undersøkelse av ham.
  • Natt til onsdag 25. august: To unge menn blir alvorlig skadet etter at de blir skutt i et boligstrøk i Trosterud. Seks dager senere blir en mann i 50-årene pågrepet og siktet saken, men han blir løslatt etter avhør som følge av det politiet har omtalt som «svekket mistankegrunnlag». 16. september har altså politiet pågrepet og siktet en annen mann for skytingen.
  • Mandag 30. august blir en mann i 20-årene skutt ved T-banestasjonen på Brynseng. En 22 år gammel mann blir pågrepet påfølgende natt og siktet i saken. Han erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld for drapsforsøk. Politiet knytter skytingen til et oppgjør i et kriminelt belastet miljø.

Politiet har tidligere uttalt at de ikke ser noen sammenheng mellom de ulike skyteepisodene.

Les også

På to uker har fem personer blitt skutt i Oslo: – Vi forstår at det skaper uro

Kommentarer til denne saken