Mannen ble pågrepet onsdag kveld og er nå siktet for drapsforsøk, opplyser politiet i en pressemelding.

– Personen er kjent for politiet fra tidligere, sier enhetsleder Grete Lien Metlid til Avisa Oslo.

Politiet mener også at det er en relasjon mellom siktede og fornærmede.

Målrettet skyting

– Vi har tidligere sagt at skytingen var målrettet, men hvorvidt det var målrettet mot person eller miljø må vi komme tilbake til, opplyser enhetslederen.

Verken den siktede eller den fornærmede har blitt avhørt av politiet.

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde midt på Tøyen torg, klokken 21.15 lørdag kveld. Da ble en ung mann skutt i overkroppen, og politiet har siden lett etter vedkommende som avfyrte skuddene.

Fornærmede er en 18 år gammel mann som tilhører et miljø i Grønland/Tøyen-området. Skadene ble betegnet som svært alvorlige, men mannen er nå utenfor livsfare.

– Det går bra med han. Han har vært veldig heldig som har overlevd dette. Det kunne gått veldig galt, men han er på bedringens vei, men fortsatt under medisinsk kontroll, sier Metlid til AO onsdag kveld.

Havnet i skuddlinja

Avisa Oslos politiske redaktør havnet midt i skuddlinja da han skulle følge sin 80 år gamle mor til T-banen.

– Vi går rolig over Tøyen torg. Idet vi passerer torget, så hører jeg et brak inne i en restaurant. Jeg ser så en person komme løpende ut fra restauranten.

Personen, forteller han videre, drar opp noe som ligner på et skytevåpen.

– Han tar et slags ladegrep, og da drar jeg min mor inntil veggen. Vi sto midt i skuddlinja, mellom personen som tok ladegrep, og den andre som kom løpende etter, forteller han.

Ifølge politiet ble det avfyrt flere skudd i den dramatiske hendelsen.