Gå til sidens hovedinnhold

Mann i 50-årene dømt for å ha befølt unge gutter i samme fritidsklubb

Mannen hadde vært en slags mentor for guttene. Men da saken ble kjent i miljøet, kastet klubben ham ut.

En mann i begynnelsen av 50-årene er dømt for seksuell handling med barn under 16 år, etter at han befølte to gutter i forbindelse med en fritidsaktivitet.

Mannen møtte i Oslo tingrett i slutten av september, og erkjente seg skyldig.

Han ble dømt til fire måneders fengsel, med en prøvetid på to år. Han ble i tillegg dømt til å betale den ene fornærmede 30.000 kroner i oppreisningserstatning.

Var en slags mentor

Hendelsene skjedde sent i 2013 og begynnelsen av 2014, da guttene var 12 og 13 år gamle.

Gutten som var 12 år da det skjedde hadde et par år tidligere blitt medlem av en fritidsklubb. Det var der han møtte mannen, og han fikk en slags mentorrolle for guttene.

13-åringen ble introdusert for fritidsaktiviteten da han var venn med den andre gutten. I retten har han forklart at han ble befølt en gang av mannen, mens det skjedde flere ganger med 12-åringen.

Befølingen bestod av at mannen tok guttene på rumpa. 12-åringen har forklart at mannen tok grep, mens tiltalte mener at han kun har strøket med hånda.

Ble kastet ut

12-åringen har forklart at befølingen foregikk i ett år før mannen ble kastet ut av klubben.

I retten fikk tiltalte spørsmål om hva som var motivet for handlingen, og mannen svarte da at det var fordi han ønsket å dele varme og gode følelser med guttene.

Han svarte at han synes det var godt selv, og håpet at de ville oppleve det som en bra ting.

Guttene har derimot forklart at de synes det var ubehagelig, og 12-åringen sa at han opplevde mannen som skummel. Han sa at han var glad for at det hadde blitt en sak, og i dommen kommer det frem at han også har slitt en del etter hendelsene.

Saken ble anmeldt i juni 2014 etter at 13-åringen fortalte moren om hva som hadde skjedd mens han var med på fritidsaktiviteten.

Fant overgrepsmateriale

I dommen kommer det frem at saken er en del av et større sakskompleks.

Tiltalte ble etter anmeldelsen pågrepet og siktet for seksuelle handlinger mot barn.

Det ble deretter gjennomført en ransaking på boligen hans, som resulterte i et stort beslag av overgrepsmateriale av barn.

Beslaget var en del av den opprinnelige tiltalen mot mannen fra 2019, men dette ble senere henlagt. Avisa Oslo kjenner til at mannens partner derimot ble dømt for oppbevaring og distribusjon av overgrepsmateriale.

- Min klient er glad for at saken er ferdig og at påtalemyndigheten nå enig i at han ikke hadde noe med overgrepsmaterialet å gjøre. Han har gitt en forklaring i retten, der han har erkjent forholdene og forklart at han tidligere hadde en pedofil legning. Han er nå ferdig med dette, og problemstillingen forsvant også da han fant ut at han var forelsket i en voksen mann, sier mannens forsvarer, Thomas Klevenberg.

Kommentarer til denne saken