Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding, etter at en mann i 30-årene ble knivstukket ved Anker Apartment i Københavngata natt til onsdag.

Da politiet kom til stedet var ambulansepersonell allerede i gang livreddende førstehjelp, men mannen døde senere av skadene på sykehus.

– Avdøde er en mann i 30-årene. Jeg kan ikke gå nærmere inn på bakgrunnen hans, men han er norsk statsborger, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder ved etterforskningsseksjonen for drap og drapsforsøk i Oslo politidistrikt.

Vitne: Person forlot stedet

Foreløpig er ingen pågrepet i saken, men et vitne skal ha sett en person forlate stedet kort tid etter hendelsen, som ble varslet til politiet cirka klokken 02.45.

– Hva har dere å gå etter for å finne gjerningspersonen?

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer, men vi jobber bredt og målrettet for å danne oss et bilde av hva som har skjedd, hva avdøde er utsatt for og hva som er bakgrunnen for det, svarer Hansen.

Politiet kan ikke si noe om foranledningen til knivstikkingen.

– Dreier det seg om én gjerningsperson eller flere?

– Vi har ikke lukket oss til at det er én gjerningsperson. Det er fremdeles åpent, sier Hansen.

Hun vil heller ikke gå inn på om politiet har noen tanker om hvorfor knivstikkingen skjedde akkurat ved Anker Apartment, eller om avdøde har noen tilknytning til området.

Vil ikke kommentere beslag

I løpet av onsdagen har politiet foretatt både tekniske og taktiske etterforskningsskritt, i form av blant annet rundspørring, avhør av vitner, innhenting av video og oppfølging av pårørende.

Hansen ønsker ikke å kommentere om det var vitner til selve hendelsen, eller om overvåkingskameraer i området har fanget opp det som skjedde.

– Vi jobber iherdig med å kartlegge hva som finnes av overvåking i området, sier hun.

Hansen vil heller ikke si noe om det er gjort beslag i våpen som politiet knytter til handlingen. Avisa Oslo kjenner til at de tauet en bil fra stedet, men heller ikke dette vil Hansen gå nærmere inn på.

– Vi etterforsker bredt, men jeg kan ikke kommentere detaljer, sier hun.

Tidligere voldsepisoder

Knivstikkingen natt til onsdag føyer seg inn i en lang rekke alvorlige voldshendelser i Oslo i høst, i form av både knivstikkinger og skyteepisoder.

Om politiet så langt har avdekket noen sammenheng mellom det som skjedde på Rodeløkka og tidligere hendelser, er det for tidlig å si noe om.

– Per nå kan vi ikke si noe om det, men vi kan ikke utelukke noe, sier Hansen.

– Knytter politiet dette til noe bestemt miljø eller konflikt?

– Per nå gjør vi ikke det, svarer hun.

Politiet: Ikke fare for andre

Hansen legger til at politiet ser «svært alvorlig» på at gjerningspersonen ennå er på frifot, og forteller at de har omfattende ressurser i sving for å finne vedkommende.

Samtidig understreker hun at hendelsen ikke skal representere noen fare for andre.

– På bakgrunn av den informasjonen vi har nå, tenker vi ikke at det er fare for tredjeperson, sier Hansen.

– Hva baserer dere det på?

– Det handler om informasjon i saken som jeg ikke ønsker å gå i detaljer på.

I pressemeldingen onsdag ettermiddag skriver politiet at det er viktig for dem å komme i kontakt med personer og vitner som kan ha informasjon om hendelsen. Personer som har tips i saken, bes ta kontakt med politiet:

– Alt av informasjon, video, bilder eller liknende er av interesse for politiet og kan sendes inn via tipsløsningen tips.politiet.no/oslo.