Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.23 søndag kveld. I nærheten av Mortensrud kirke i Søndre Nordstrand er det mann i 20-årene funnet med skuddskader.

– Vi har nå ankommet området ved Mortensrud kirke og har funnet en mann som vi er sikre på at er skutt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Avisa Oslo ved 20-tiden.

Mannen beskrives som alvorlig, men ikke kritisk skadet. Han er kjørt til sykehus.

– Vi søker etter én eller flere mistenkte pluss en bil. Det ser ut som det har skjedd utendørs, men vi er ikke sikre, sier Stokkli.

Mye politi i området

Han opplyser at det er masse politi, samt politihelikopter i området. De driver nå et bredt søk etter mistenkte, samt eventuelle vitner til hendelsen.

– Vi har noen vage ting å gå på, som beskrivelse av bilen, men det holder vi foreløpig internt. Det kommer mer informasjon etter hvert, vi har startet bred etterforskning, sier Stokkli.

Politiet fikk melding om hendelsen fra et vitne.

Gunhild Finne Nilsen, politiets innsatsleder på stedet, forteller til Avisa Oslo at politiet fant den skadde mannen de ankom stedet.

– Nå pågår det lokalisering av åsted, for det er ikke her. Det er bare her han er funnet. Vi søker også etter én eller flere gjerningspersoner og en mulig bil, men vi går ikke ut med noe mer informasjon enn det per nå, sier hun.

Fraktet vekk bil

Politiet jobber fremdeles i området like før klokken 20.30 søndag kveld. 

En bil er i ferd med å fraktes bort fra området med bergingsbil, opplyser Avisa Oslos reporter på stedet.

– Bergingsbilen er her fordi bilen er interessant for oss. Det var ved den bilen vi fant fornærmede. Den skal taues inn for kriminalteknisk undersøkelse, sier innsatsleder Nilsen.

Like før klokken 21 har har politiet flyttet oppmerksomheten til en adresse i Stenbråtveien.

– Vi er en del patruljer der for å undersøke om det kan være åstedet. Det er basert på opplysninger som vi har fått fortløpende, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.