Klokken 01.24 natt til tirsdag fikk politiet melding fra legevakten i Oslo om at de hadde tatt hånd om en person med skuddskader.

Fornærmede er en mann i 20-årene, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag. Tilstanden hans beskrives som stabil. Utover det er skadeomfanget ukjent.

– Politiet har per nå lite informasjon å gå ut med i saken, og jobber nå med å undersøke ut hva som har skjedd, sier politiadvokat Renate Nordheim Olsen i pressemeldingen.

Det er foreløpig uklart hvor skytingen skal ha funnet sted, men saken etterforskes ved Sentrum politistasjon.

Så langt skal ingen være pågrepet. Det er heller ikke klart hva som er foranledningen til hendelsen, som ble omtalt først av TV 2 tirsdag morgen.

– Vi etterforsker saken, og kommer tilbake med mer informasjon, sier Olsen.

Tirsdag ettermiddag har hun ingen ytterligere kommentarer til saken.

– Vi kan dessverre ikke gå ut med noe informasjon nå. Vi vil si noe mer om saken når vi vet noe, og da vil det komme en pressemelding, sier Olsen til NTB.

Tredje skytingen i år

Siden nyttår har det vært tre skyteepisoder i Oslo:

  • 15. januar: Det ble løsnet skudd mot en bil på Vestli, helt øst i byen. Én person befant seg i bilen som ble beskutt, men vedkommende kom uskadd fra episoden. Tre menn ble pågrepet dagen og senere varetektsfengslet.
  • 24. mars: Like etter klokken to natt til søndag fikk politiet flere meldinger om at det var løsnet skudd ved Grønland torg. Ifølge politiets opplysninger ble ingen skadet som følge av skytingen. Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, ble det funnet en utbrent bil ved Ingierstrand sjøbad i Nordre Follo neste dag, som kan knyttes til hendelsen.
  • 3. april: En person skutt i sentrum. Politiet fikk melding om hendelsen da fornærmede kom til legevakten med skuddskader.