Det opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til Avisa Oslo søndag kveld.

– Vedkommende som er skutt er en voksen mann i slutten av 20-årene. Han er på sykehuset og har fått behandling. Tilstanden er fremdeles alvorlig, men ikke kritisk, sier han.

Funnet ved kirken

Mannen ble funnet ved Mortensrud kirke av forbipasserende.

– Vi tror at selve hendelsen kan ha skjedd på en gjesteparkering i Mortensrudveien, sier Stokkli like etter klokken 21.15 søndag kveld.

Et område rundt Furuåsen boligsameie er sperret av søndag kveld. Det er noen hundre meter fra steder der mannen ble funnet.

Avisa Oslos reporter på stedet kan opplyse at kriminalteknikere er på plass.

– Nå har vi sperret av området og rekvirert kriminalteknisk avsnitt som vil ta en del tekniske undersøkelser. Så fortsetter vi å søke etter én eller flere mulige gjerningspersoner, sier Stokkli.

.

Ingen pågripelse

Like etter klokken 23:15 forteller innsatsleder Gunhild Finne Nilsen at de ikke har gjort noen pågripelser i saken ennå.

Politiet har søndag kveld gjort undersøkelser på det innesperrede området i Furuåsen boligsameie, og bekrefter at dette er åstedet.

– Kriminalteknikerne har gjort noen interessante funn, men vi ønsker ikke å gå inn på hva spesifikt som er funnet.

Den fornærmede er betegnet som alvorlig skadet, men stabil, oppdaterer Nilsen. Ingen er formelt etterlyst og innsatslederen opplyser at de har snakket med folk i nabolaget og fått informasjon fra naboer.

Klokken 23:30 var sperringene fjernet og veien til boligene i sameiet åpnet igjen.