Nødetatene er i Storgata ved Hammersborggata etter melding om at en person er påkjørt av en trikk.

Det skriver politiet på Twitter like før klokken 18 tirsdag.

Fornærmede, som ifølge politiet fremstår som alvorlig skadet, ble først behandlet av ambulansen på stedet. Personen er nå kjørt til sykehus.

En time etter ulykken sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand at foreløpige opplysninger i saken tilsier at trikkeføreren er ikke å klandre for ulykken.

Politiet meldte først på Twitter at trikkeføreren var å klandre, men rettet opp dette etter noen minutter.

Mann i 20-årene

Storgata og trikkesporet var først sperret i begge retninger, men rundt klokken 18.20 ble trikken flyttet. Det var en trikk i rute nummer 11 som var involvert i ulykken.

– En mann i 20-årene er påkjørt av trikken. Mannen fremstår å være alvorlig skadet, og er kjørt til sykehus, sier Hekkelstrand.

Politiet er ferdige på stedet og jobber med å innhente forklaring fra den skadde mannen, samt å sammenstille opplysninger fra vitneavhør.

– Skadede er bevisst på sykehuset men ikke i stand til å la seg avhøre.

Føreren ikke mistenkt

– Vi fikk melding om ulykken klokken 17.53, og vi var raskt på stedet med mange ressurser, sier Hekkelstrand.

– Hva er det som har skjedd?

– Vedkommende har vært ute i trikkesporet, men foranledningen er det litt for tidlig å si noe om. Saken vil bli etterforsket videre, sier Hekkelstrand.

– Hva er det som gjør at dere mener at trikkesjåføren ikke kan klandres?

– Vi har snakka med flere øyevitner og sammenstiller dette. Sjåføren er ikke mistenkt for å ha brutt vegtrafikkloven, og det er blant annet baser på øyenvitners beskrivelser av skadedes adferd før påkjørselen, sier Hekkelstrand.