Etter et nesten fire timer langt avhør med politiet på tirsdag, erkjente den siktede mannen å ha stått bak skuddene ved T-banestasjonen. Mannens forsvarer, advokat Torgeir Falkum, bekrefter dette, ifølge Aftenposten.

– Han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld for drapsforsøk, sier Falkum til avisen.

– Han vil fremstilles for varetektsfengsling onsdag. Han samtykker til den fengslingen som politiet kommer til å be om, sier forsvareren videre.

Mannen er siktet for drapsforsøk for å ha skutt en mann i 20-årene i mageregion mandag kveld. Den siktede ble pågrepet i løpet av natten. Det er en relasjon mellom ham og skuddofferet.

Ligger ikke an til flere pågripelser

Det var i 20:45-tiden mandag kveld at en mann i 20-årene ble skutt i mageregionen ved Brynseng T-banestasjon.

Det er nå enhet øst i Oslo politidistrikt som har overtatt etterforskningen av saken. De bekrefter at mannen nekter straffskyld etter at hans forsvarer har gått ut med dette.

– Hvorfor er han siktet for drapsforsøk?

– Det er omstendighetene. Han ble funnet med skuddskader og på bakgrunn av det ble han fraktet til sykehus og er alvorlig skadet, svarer politiadvokat Renate Medby.

Hun legger til at avhøret nylig er avsluttet og at politiet vil jobbe mer med å gå gjennom detaljene fra det, samt flere etterforskningsskritt utover kvelden. Medby kan kan ikke opplyse noe om hva som skal være foranledning eller motiv for hendelsen.

– Per nå ligger det ikke an til flere pågripelser, svarer hun.

– Har politiet innhentet video som viser hendelsen eller noe i forbindelse med hendelsen?

– Vi innhenter video og det må gjennomgås. Så får vi komme tilbake til hva det viser etter hvert.

Mannen kommer til å bli fremstilt for varetektsfengsling på onsdag med restriksjoner.

Flere vitner på stedet

Det var flere vitner på stedet mandag kveld og et vitne fortalte Avisa Oslo at kort tid før skytingen satt offeret sammen med to andre på en benk utenfor stasjonen. Vitnet forteller videre at minst to skudd skal ha blitt avfyrt, og deretter ble mannen liggende på bakken mens gjerningspersonen løp fra stedet.

Et annet vitne, Samai King Goba fant den skutte mannen like etter.

– Jeg la ham i stabilt sideleie, og fem minutter senere kom ambulansen, sa han til Avisa Oslos reporter på stedet. Mandag kveld kategoriserte politiet at mannen hadde alvorlige skader.

Politiadvokat vil ikke svare detaljert om mannens helsetilstand tirsdag ettermiddag.

– Det jeg kan si er at vedkommende ikke er livstruende skadet, men alvorlig skadet. Utover det ønsker vi ikke å kommentere det mer.

Kjent for politiet

Politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, opplyste på en pressekonferanse tirsdag at mannen som er siktet ble pågrepet i en leilighet i Oslo.

– Han er kjent for politiet fra tidligere, og vi knytter saken til et kriminelt miljø som politiet er godt kjent med.