Litt over halv tre så fikk politiet meldinger om smell, skrik og personer som løp fra Birkelunden.

– Vi er sammen med ambulanse på en voldsepisode ved Birkelunden. En person behandles av ambulanse og fremstår alvorlig skadet, skrev politiet på Twitter 03.49 natt til fredag.

Senere samme natt opplyser politiet at en person er kjørt til sykehus med det som fremstår som stikkskader i overkroppen.

– Personen var bevisst da han ble kjørt til sykehus, men skadene fremstår som alvorlige, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NTB.

Etterlyser vitner

– Hvis du har hørt støy i form av smell eller skrik i Birkelunden rundt kl 0335 og ikke har snakket med politiet ennå ønsker vi at du ringer oss, skriver politiet rett før klokka 05.

De tilføyer også at de foreløpig ikke vet hvordan fornærmede har blitt påført skadene han har.

– Vi jobber med vitnebeskrivelser for å finne ut hvem som har påført vedkommende stikkskader. Ingen er foreløpig pågrepet, sier han videre.

Klokka ni fredag morgen forteller krimleder Mona Nordby at de fremdeles ikke vet noe om hva som forårsaket skadene.

Tilstanden til den fornærmede er alvorlig, men stabil, sier krimlederen.

Hun informerer også om at det fremdeles ikke er noen pågrepet.

Politiet beslagla softgun

Det har vært en travel natt for oslopolitiet.

Klokka 12.19 meldte politiet at de var på Vaterland etter at et flere personer meldte om at en gruppe gikk rundt med en pistollignende gjenstand.

Det ble noe løping i området, men vi har kontroll på fire personer og et skytevåpen som en person kastet fra seg mens vi var like ved, skriver operasjonsleder på Twitter.

En person er pågrepet for forholdet og politiet har beslag i en softgun som vedkommende kastet fra seg.

Trafikkulykke mellom bil og lastebil

I skjedde det også en trafikkulykke på Stovner.

Det har vært en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på RV4 Trondheimsveien litt ovenfor avkjøringen til Ragnhild Schibbyes vei, opplyser politiet klokka 01.35.


Føreren av personbilen ble tilsett av ambulansen på stedet og var ved bevissthet, men skadeomfanget utover det var ukjent.

Klokka 04.00 opplyser politiet om at Trondheimsveien er ryddet og at føreren av personbilen ble kjørt til sykehus.


Vi oppdaterer saken.