I perioden fra november 2018 til juni 2019, i Oslo og andre steder, skal en 37 år gammel mann fra Romania ha utnyttet en kvinne ved å oppfordre henne til å tjene penger på salg av seksuelle tjenester.

Mannen er nå tiltalt for hallikvirksomhet, og må møte i Oslo tingrett i starten av februar.

Ifølge tiltalen skal mannen ha skaffet en bolig hvor kvinnen kunne selge seksuelle tjenester, samt at han bistod med opprettelse og utforming av annonser for salg av sex på nettsiden "Realescorte".

Han skal også ha kontrollert hennes inntjening og krevde utbytte av prostitusjonsvirksomheten slik at han mottok minst kr. 150.000 kroner.

– Min klient erkjenner ikke straffeskyld. Han er trygg på at forklaringer fra sentrale vitner i saken, sett i sammenheng med den øvrige bevisførselen, vil resultere i en frifinnende dom i tingretten, sier mannens forsvarer, Laila Afelad, til Avisa Oslo.

– Din klient bor i Romania. Vil han møte i retten neste uke?

– Han har sagt seg villig til å møte via videolink fra Romania slik at saken kan bli behandlet. Vi har lenge etterlyst en gjennomføring av saken, og min klient ser frem til at saken nå endelig kan bli vurdert av domstolen, sier Afelad.