Det bekrefter mannens forsvarer til Nettavisen. Politiet bekrefter også dette i en pressemelding lørdag.

– Sent i går kveld pågrep Oslo politidistrikt en mann i 30-årene for skyting inne på et gatekjøkken i Nydalen i Oslo mandag kveld, heter det i pressemeldingen.

– Min klient nekter straffskyld i saken, sier forsvarer Vidar Lind Iversen til Nettavisen.

Nettavisen får også bekreftet pågripelsen av andre kilder.

35-åringen skal ha blitt pågrepet i Moss fredag kveld.

Han er siktet for drapsforsøk, og fremstilles for fengsling lørdag klokken 14.30 opplyser politiet.

Tidligere i uken gikk politiet ut med en etterlysning med bilde, og Nettavisen kjenner til at politiet mener det er denne mannen som nå er pågrepet.

Fremstår målrettet

Det var mandag kveld at politiet fikk meldinger om at en mann hadde tatt seg inn på et gatekjøkken i Nydalen og avfyrt skudd.

Politiet sikret tidlig videobevis av åstedet, og gjorde seg tidlig opp en mening om at hendelsen trolig var målrettet.

– For oss framstår ikke dette som en helt tilfeldig skyting selv om vi ikke vet noe om bakgrunn. Motivet kan være alt fra ran til konflikt, men vi er ikke bekymret for andre som befinner seg i Nydalen nå, sa innsatsleder Tore Barstad etter skytingen.

Én person er fornærmet i saken, det er en mann i 50-årene. Vedkommende ringte selv inn til politiet, men skal ikke ha kommet til fysisk skade.

Tidligere straffedømt

Nettavisen er kjent med den pågrepne mannens identitet. I tillegg til skytingen i Nydalen er han involvert i andre straffbare forhold som skal opp for retten om kort tid.

I den saken er han tiltalt for å ha oppbevart nesten 400 ecstasy tabletter, promillekjøring og for å ha båret en våpenetterligning. Revolveren han ble tatt med hadde ingen avtrekker.

Mannen er også tidligere straffedømt i narkotikasaker, trusler og for vinningskriminalitet, får Nettavisen opplyst.