Torsdag 17. desember 2020 var 13 år gamle Dhenujen Yogathas ute med venner. Idet han var på vei ut i et fotgjengerfelt i Maria Dehlis vei på Haugenstua, ble han påkjørt.

Yogathas ble dratt og kastet rundt 40 meter, før han ble liggende i motsatt kjørefelt. Da ble han overkjørt av en annen bil. 13-åringen døde på Ullevål dagen etter som følge av skadene.

Nå er en 32 år gammel Oslo-mann tiltalt for uaktsom drap. Saken er ennå ikke berammet i Oslo tingrett.

Ifølge mannens forsvarer, Harald Fjeldstad, erkjenner han de faktiske forholdene, men nekter straffskyld.

Les også

Dhenujen (13) skulle bare ut en tur med kompisene, men kom aldri hjem igjen

Tidligere dømt for ruskjøring

Ifølge tiltalen var sjåføren uoppmerksom, holdt for høy hastighet og bremset ikke i tide.

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, skal 32-åringen ha vært ruspåvirket under kjøringen. Han er tiltalt for å ha vært påvirket av GHB og THC da ulykken inntraff.

Videre er han tiltalt for å ha stukket av fra åstedet, og for ikke å ha meldt ifra om ulykken. Han hadde heller ikke gyldig førerkort på tidspunktet.

32-åringen, også tidligere omtalt som familiefar, ble pågrepet i sitt hjem rundt midnatt samme dag. Da hadde politiet kommet over en bil med tydelige skader.

Tiltalte er tidligere straffedømt for ruskjøring. Da stakk han også av med kameratens bil i narkorus etter en nyttårsfest.

Da ulykken fant sted i desember 2020 var 32-åringen allerede under etterforskning i en annen sak som omhandler ruskjøring. Han er nå tiltalt for å ha kjørt under påvirkning av GHB og THC 8. desember 2020 på Høybråten, ni dager før dødsulykken.

– Svært alvorlig

– Dette er en veldig alvorlig sak. Vi anser det som grovt uaktsomt, og det fremkommer av den bestemmelsen som det er tatt ut tiltale på. Dette beror på at han var under påvirkning av hasj og GHB, kjørte for fort og stakk av etterpå. Det er svært alvorlig, sier politiadvokat Bente Vengstad.

Hun er aktor i saken. Vengstad ønsker ikke kommentere hvor fort 32-åringen kjørte da han traff Yogathas, men poengterer at påtalemyndigheten mener det er over 50 km/t – som var fartsgrensen på stedet.

I etterkant av ulykken har Bymiljøetaten satt ned fartsgrensen til 40 km/t på strekningen, og etablert flere fartshumper.

Vengstad sier videre at den andre sjåføren som kjørte over 13-åringen, er uten skyld i saken, men er kalt inn som vitne.

Forsvarer Fjeldstad sier at hans klient opplever det hele som en forferdelig situasjon, og at han har stor medfølelse for familien.

– Han har erkjent straffskyld for noen av postene, men ikke for hovedposten som omhandler uaktsomt drap. Han erkjenner å ha kjørt på gutten, men har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Nå skal vi ha et møte, og vi vil ta stilling til dette senere, sier Fjeldstad, og legger til:

– Han forstår at dette er veldig tungt for de pårørende, og kan lett sette seg inn hvordan de har det med tanke på at han selv har to små barn.