I midten av august må en 29 år gammel Oslo-mann møte i tingretten, tiltalt for voldtekt, seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende adferd overfor barn samt besittelse av overgrepsmateriale.

Det er tre fornærmede i saken, to unge kvinner og en jente som var 14 år på tidspunktet da voldtektene skal ha funnet sted. Voldtektene strekker seg over en periode på nesten tre år, fra juli 2017 til mars 2020.

Ifølge mannens forsvarer, Camilla Høie, nekter 29-åringen straffskyld.

Skal ha våknet under voldtekten

Den første tiltaleposten dreier seg om en voldtekt som skal ha skjedd 31. juli 2017 på en privat adresse på vestkanten. Den unge kvinnen skal ha våknet av at 29-åringen voldtok henne, men ikke ha klart å motsette seg handlingen da hun var omtåket. Etter at hun våknet skal tiltalte ha fortsatt mens han holdt hendene hennes fast og presset en pute over ansiktet hennes.

Avisa Oslo har ikke lykkes å få en kommentar fra kvinnens bistandsadvokat, Birgit Vinnes.

Den andre voldtekten skal ha skjedd en gang mellom 1. oktober og 31. desember i 2019 på mannens adresse på Montebello. Kvinnen, som på tidspunktet var 17 år gammel, skal ha våknet av at mannen voldtok henne.

Til tross for at hun ifølge tiltalen sa nei, gråt og gjorde fysisk motstand, fortsatte mannen voldtekten mens han holdt henne fast.

– Hun er preget av det hun har vært utsatt for, og det går nokså dårlig med henne. Det har vært en relasjon mellom henne og den tiltalte, men de var ikke kjærester. Hun har forklart seg om det som har skjedd, og husker hendelsen godt, sier kvinnens bistandsadvokat, Halldis Winje.

Les også

Alle gutter har et ansvar for å stoppe «creepen» i vennegjengen

Fant overgrepsbilder

Den tredje fornærmede er en jente som var 14 år da voldtektene skal ha skjedd. På mannens adresse skal han ved flere anledninger i perioden fra desember 2019 til mars 2020 ha voldtatt jenta mens hun sov eller var omtåket fordi hun nettopp hadde våknet.

I tiltalen heter det at ved en av anledningene så holdt han henne nede med makt og fortsatte voldtekten, til tross for at hun forsøkte å reise seg opp og gjøre fysisk motstand.

Mannen er videre tiltalt for å ha fått jenta til å utføre seksuelle handlinger med seg selv mens hun filmet det. Han skal deretter ha fått henne til å sende ham filmen. 29-åringen er også tiltalt for å ha sendt flere seksuelt krenkende meldinger til jenta der han blant annet skal ha skrevet at han skulle voldta henne, kvele henne og knerte hennes foreldre mens han skulle bruke henne som knulledukke.

Det har ikke lykkes avisa å få en kommentar fra jentas bistandsadvokat, Iram S. Ali.

I juni 2020 tok politiet beslag i mannens mobiltelefon hjemme på Montebello. Der fant de 222 bilder som viste overgrep mot barn.