Gå til sidens hovedinnhold

Mann (25) dømt – banket kvinne med golfkølle, voldtok henne og mishandlet hunden hennes

Oslo-mannen anket dommen, men til lite nytte. Nå må han sone en dom på sju år i fengsel om dommen blir stående.

En 25 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel etter flere voldtekter mot og grov mishandling av sin daværende kjæreste. Han ble i Oslo tingrett i oktober dømt til sju års fengsel, men anket til lagmannsretten.

Tiltalen mot mannen omfatter tre voldtekter av en kvinne han var samboer med på tidspunktet. Han skal også jevnlig ha utsatt kvinnen for vold da de bodde sammen, både i form av fysisk vold og psykisk mishandling og kontrollerende oppførsel.

Mishandlingen har ifølge dommen blitt begått jevnlig over et års tid fra sommeren 2018 til sommeren 2019.

Brakk ribben

Ved en episode våren 2019 slo 25-åringen ifølge dommen kvinnen gjentatte ganger både med knyttneven og en golfkølle. Ett av slagene traff henne så hardt at hun brakk et ribbein, og hun slet med å gå i to dager etterpå.

Deretter skal han ha voldtatt henne. Etter den massive volden fra kjæresten våget hun ikke å motsette seg ham, framkommer det i dommen.

Ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett har den psykiske volden likevel vært vel så sentral som den beskrevne fysiske.

Hun skal i perioden hun bodde hos ham ha levd under et svært omfattende kontrollregime, der hun i praksis ikke fikk mulighet til å ha kontakt med andre enn ham.

Plaget hund

Han skal forlatt henne i innelåst leilighet i flere timer, brutt seg inn på hennes kontoer i flere sosiale medier for å overvåke henne, samt bestemt hvilke klær hun skulle ha på seg og hvem hun fikk være med.

Han skal også ha truet med å banke slektninger av henne.

Lagmannsretten fant det også bevist at han ved flere anledninger hadde mishandlet hunden hennes, og truet med å skjære ut chippen dens slik at hun ikke kunne finne den igjen.

Den 25 år gamle mannen erkjente på sin side ikke straffskyld etter tiltalen. Han benektet å ha voldtatt henne, og hevdet at de begge kunne bli lett fysiske med hverandre under krangler.

Sju år

Det innebar blant annet å dytte hverandre og klappe til hverandre med flate hender. Han hevdet at han aldri hadde utsatt henne for vold utover situasjonene der begge dyttet.

Heller ikke lagmannsretten trodde imidlertid på hans forklaringer. Han ble dermed dømt til den samme straffen som i Oslo tingrett, fengsel i sju år.

Han er også ilagt et kontaktforbud mot kvinnen på fem år, som trer i kraft når han slipper ut av fengsel. Kvinnen er tilkjent en oppreisningserstatning fra mannen på 250.000 kroner.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Jonas Saeme, ønsker ikke å kommentere dommen utover at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Han forteller at det vil bli fremmet anke til høyesterett.

Les også

Norway Cup-voldtekten: Lagleder dømt til 21 års forvaring

Les også

Viggo Kristiansen får prøvd Baneheia-saken på nytt

Kommentarer til denne saken