Statsadvokatene har tatt ut tiltale mot en 21 år gammel Oslo-mann for voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år.

Natt til 23. april 2020 skal 21-åringen ha voldtatt en 14 år gammel jente, til tross for at hun var ute av stand til å motsette seg handlingen fordi hun var påvirket av rusmidler og/eller sov.

Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet på Torshov hvor 21-åringen oppholdt seg. I tiltalen er det beskrevet at to andre jenter var til stede.

Skal ha truet med gassvåpen

Avisa Oslo kjenner til at det var flere ungdommer til stede i leiligheten, av begge kjønn, og at de skal ha vært ruset.

Politiet fikk kjennskap til saken da et familiemedlem av jenta meldte fra om hendelsen.

21-åringen er i tillegg tiltalt for å ha rettet et gassvåpen mot jenta og uttalt at «hvis du ikke er stille nå – boom». Mens eller etter at han skal ha voldtatt jenta skal han ha rettet gasspistolen mot en annen jente og sagt at han skulle skyte henne og to andre navngitte jenter om de sa noe.

Tiltaltes forsvarer, Marijana Lozic, sier at hun ikke ønsker å kommentere saken, utover at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Alvorlig

Det er statsadvokat Erik Førde som har tatt ut tiltalen, og er aktor i saken som er berammet i Oslo tingrett i mai.

– Voldtekt av mindreårig er et alvorlig forhold i seg selv, men når det også omhandler seksuell omgang med barn under 16 år, så er det skjerpende, sier Førde til Avisa Oslo.

– Er det straffeskjerpende at han også skal ha truet med gassvåpen?

– Jeg ønsker ikke å si så mye om saken i forkant av hovedforhandlingen, men når man truer med en gassdrevet luftpistol, så sier jo det litt om hvordan man forholder seg til andre mennesker, sier Førde.