Gå til sidens hovedinnhold

Mann (19) siktet for drapsforsøk: Skal ha trukket skytevåpen i parken

19-åringen skal ha siktet skytevåpenet mot en person som lå på bakken og trukket av, uten at det falt noe skudd.

Den 19 år gamle mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag, etter at han ble pågrepet av politiet fredag kveld.

Mannen er siktet for drapsforsøk etter en hendelse i Kubaparken/Grünerhagen samme kveld.

– Det var masse folk i parken, da det oppsto et basketak mellom flere personer. Der er det en som plutselig trekker et våpen mot en person som blir liggende på bakken og trekker av. Det går ikke av noe skudd, av én eller annen grunn. Vi undersøker hva som er årsaken til det, sier politiadvokat Børge Enoksen til Avisa Oslo.

Vitner: Kastet våpenet

Den siktede 19-åringen ble pågrepet etter kun kort tid, etter å ha forlatt området. Våpenet skal han ha kastet fra seg et annet sted, men politiet har beslaglagt det.

– Han erkjenner ikke å ha båret våpen, men vitner skal ha observert at han kastet det fra seg. Sånn sett var det heldig at det var mange personer til stede, sier Enoksen.

Mannen nekter straffskyld for siktelsen for drapsforsøk og begjærte seg løslatt i mandagens fengslingsmøte. Politiet fikk imidlertid medhold i sin begjæring om fire ukers varetekt, opplyser politiadvokaten.

Undersøker kobling

Den fornærmede mannen ble ikke skadet som følge av opptrinnet.

– Vi undersøker selvfølgelig om det er noen kobling mellom siktede og fornærmede, men det fremstår som en rolig stund i parken der det plutselig oppstår et basketak, sier Enoksen.

Han forteller at det var en rekke vitner til hendelsen. Fornærmede har også vært i avhør og politiet planlegger å ta ytterligere forklaringer fra ham.

I berammingslisten til tingretten er advokatene Bjørn Aksel Henriksen og Eitya Rehman oppført som forsvarere for mannen.

Henriksen var opptatt i retten i en annen sak mandag, mens det ikke har lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra Rehman.

Kommentarer til denne saken