Torsdag har den 36 år gamle mannen fremdeles ikke ønsket å forklare seg til politiet. Det er heller ikke avklart når et eventuelt avhør kan finne sted, opplyser politiadvokat Henrik Rådal.

– Han har per nå ikke ønsket å gå i avhør, men vi er i dialog med forsvarer, sier han til Avisa Oslo.

Mannen samtykket til politiets begjæring om fire ukers fengsling da han ble fremstilt for varetekt tirsdag. Til NTB sier forsvarer Aase Karine Sigmond at han erkjenner å ha forårsaket konas død.

– Han erkjenner rent faktisk at det er han som har forårsaket hennes død. Men dette med subjektiv skyld og forholdene rundt, det juridiske skillebegrepet, vil bli avklart i samtale med politiet, sier hun.

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra Sigmond torsdag ettermiddag. Til NTB uttaler hun at 36-åringen muligens kan stille i politiavhør førstkommende tirsdag.

– Formening om hendelsesforløpet

Det var like før klokken 12 mandag formiddag at mannen meldte seg på politistasjonen på Manglerud og fortalte at kona var død. Flere patruljer rykket ut til parets adresse, som er i umiddelbar nærhet til politistasjonen. Her fant de kvinnen i midten av 30-årene død.

Onsdag ble det gjennomført obduksjon av avdøde, men politiet er foreløpig tilbakeholdne med å kommentere innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Når det gjelder resultatet av obduksjonen, er det ikke opplysninger vi kan kommentere nå, sier Rådal.

Samtidig har etterforskning dannet seg et bilde av foranledningen for drapet, men heller ikke det vil politiadvokaten gå nærmere inn på for øyeblikket.

– Vi har en formening om hendelsesforløpet. Samtidig er vi tidlig i etterforskningen og jobber med flere hypoteser. Forhåpentligvis får vi snevret det ytterligere inn i tiden som kommer, sier Rådal, som heller ikke kommentere hva politiet mener er motivet for drapshandlingen.

– Det er det for tidlig å si noe om.

Anmeldte siktede i 2011

Fra tidligere er det kjent at kvinnen anmeldte ektemannen for familievold tilbake i 2011, men at saken ble henlagt av politiet.

– Er dette et tema med tanke på motiv?

– Vi etterforsker bredt. Det betyr at vi også innhenter informasjon om historikken mellom avdøde og siktede. Den tidligere saken fra 2011 er en del av det, svarer Rådal.

Etter det Avisa Oslo kjenner til, er ikke den siktede 36-åringen tidligere straffedømt.

I forbindelse med politiet aksjonerte mot leiligheten på Manglerud, ble det tatt beslag i det som er beskrevet som et mulig våpen. Rådal ønsker ikke å kommentere det nærmere. Der er derfor uklart hva slags våpen det dreier seg om.

– På nåværende kan jeg ikke si noe mer om det. Våpenet det er tatt beslag i, skal undersøkelse av kriminalteknikere. Så får vi eventuelt komme tilbake til det på et senere tidspunkt, sier politiadvokaten.

Siktede og avdøde har flere barn sammen. De var ikke til stede i leiligheten da drapet fant sted, får Avisa Oslo opplyst.

– Det er en fryktelig tragedie for familien, og de er sterkt preget av dette, har Christian Lundin, bistandsadvokat for kvinnens etterlatte, tidligere uttalt.