Gå til sidens hovedinnhold

Mange ville være med da Dhenujen ble hedret med sang og sterke taler

13-åringens aktivitetsklubb på Furuset – Ung i Forum – arrangerte minnemarkering for Dhenujen Yogathas mandag kveld ved Furuset Senter.

Mandag kveld klokken 18 ble det avholdt minnestund for Dhenujen Yogathas etter den tragiske trafikkulykken. Avisa Oslo sendte direkte. Se opptaket her.

– Han var medlem hos oss og pleide å være på klubben, så vi valgte å gjøre noe for ham. Det er egentlig det minste vi kan gjøre, sier klubbleder Nahom Jonas hos Ung i Forum.

13-åringens aktivitetsklubb på Furuset arrangerer minnestunden utenfor Furuset Senter fra klokken 18 til 20 mandag kveld. Bakgrunnen er at den unge gutten omkom etter en påkjørsel ved Haugenstua torsdag kveld.

– Mandag arrangerer vi en minnestund for vår lille venn, Dhenujen. Det vil bli holdt appeller av folk som var glade i ham og de som ønsker å legge ned blomster og/eller tenne lys vil få muligheten til det, heter det i Facebook-arrangementet.

Barne- og ungdomsarbeider på Furuset Forum, Monsef Benali, holdt en varm og rørende tale for Dhenujen Yogathas da Ung i Forum arrangerte minnestund for den avdøde 13-åringen.

Familien har gjennom sin bistandsadvokat godkjent at Avisa Oslo deler videoen som er under.

Her er er et lite klipp fra når Dhenujen Yogathas rapper som 11-åring. Budskapet er ikke til å ta feil av. Den unge gutten opplevde enorm utvikling de siste årene før ulykken, opplyser Furuset bibliotek og aktivitetshus. Foto: Sahra Jaber

Les også

Skal hedre Dhenujen (13) under minnemarkering: – Blitt nært for mange

Ber om hensyn til smittevern

Med tanke på koronapandemien, oppfordret arrangøren til å vise hensyn til smittevern.

– På grunn omstendighetene rundt covid-19 minner vi alle om å holde god avstand, bruke munnbind og påføre desinfiseringsmiddel. Siden arrangementet vil vare fra kl. 18–20 så anbefaler vi alle å ta en vurdering på om det ser fullt ut eller ikke, og vent til du ser det blir ledig plass før du kommer. Det vil være folk som passer på at smittevernreglene blir overholdt.

Dersom det blir vel mange fremmøtte, og man ikke får plass eller vil være del av folkemengden, kan hele markeringen følges her på ao.no.

Artistspiren hedres med sang

Som Avisa Oslo fortalte søndag kveld, var Dhenujen Yogathas en artistspire som gjorde inntrykk på mange, deriblant artist Jeremy Croos.

– Når du ser en liten gutt sprudle og skinne på scenen, med det sterke budskapet, det inspirerer meg som artist og er noe jeg kan lære mye av, sier Jeremy Croos.

Mandag kveld skal 13-åringen, som sprudlet på scenen da han levde, selv bli minnet med appeller og sang. Jeremy Croos sang «Heal the World».

Kommentarer til denne saken