Gå til sidens hovedinnhold

Må sitte fengslet etter skyteepisoden på Stovner

En 19 år gammel mann som anket til lagmannsretten etter å ha blitt varetektsfengslet etter skyting på Stovner, må sitte i varetekt.

Det har Borgarting lagmannsrett besluttet. Hans anke ble forkastet, og også lagmannsretten mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for grov ulovlig befatning med skytevåpen etter hendelsen.

Det bekrefter 19-åringens forsvarer, advokat Marius Ihlebæk, overfor Avisa Oslo.

Seks pågrepet

19-åringen var den eneste av seks unge menn som anket fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett til lagmannsretten. De andre tok betenkningstid. Samtlige ble løslatt fra varetekt onsdag, da politiet mente det ikke lenger var fare for bevisforspillelse.

19-åringen skal fremstilles for fengsling på nytt, med begrunnelse i gjentakelsesfare, opplyser politiadvokat Ingrid Hærem til Avisa Oslo.

Les også

Politiet frykter at én ble skutt og skadet – seks er pågrepet etter skyting på Stovner

Én skadet?

Som Avisa Oslo fortalte søndag, mener politiet det er grunn til å tro at en person ble truffet av skudd under hendelsen. Det skal ha vært avfyrt flere skudd.

Seks unge menn, to på 19 år, tre på 20 år og én på 21 år, ble pågrepet torsdag 1. juli, dagen etter at skuddene skal ha falt.

Politiet har funnet blodspor i en barnehage og kan ikke utelukke at dette blodet stammer fra en skadd person.

Hemmelighold

Politiet er svært sparsomme med opplysninger om hva som har skjedd, men mener den har skjedd i et spesielt miljø. I dette begrepet ligger det ikke eksplisitt at det har vært et gjengoppgjør, men samtlige seks siktede kjenner hverandre og er en del av det samme miljøet.

Flere av dem skal ha erkjent å ha vært i området hvor skytingen fant sted, men samtlige nekter for å ha hatt befatning med skytevåpen, slik siktelsen lyder. Ingen er siktet for å ha skutt noen, da politiet foreløpig ikke har noe offer i saken.

– Siktelsen gjelder grov ulovlig befatning med skytevåpen og politiet ser naturligvis alvorlig på saken idet det skal være avfyrt skudd på offentlig sted. Politiet har på bakgrunn av sakens opplysninger vurdert at det ikke har vært grunn for å gå ut i media med omstendighetene rundt hendelsen, sier politiadvokat ved Spesiell Innsats i Enhet øst i politiet, Ingrid Hærem.

– Saken etterforskes bredt og vi er fortsatt i innledende fase. Den har svært høy prioritet og mye ressurser er satt på saken. En del av etterforskningen er å kartlegge hendelsesforløpet og om det har vært flere involverte, sier hun.

Kommentarer til denne saken