Navnene er frigitt i samråd med de pårørende, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Ifølge ordfører Bernt Brandal i Hareid kommune hadde søstrene tilknytning til Hareid-området, og var på ferie der, skriver NTB.

Til Dagbladet sier han at samfunnet på Hareid er preget av den dypt tragiske hendelsen søndag.

Innlagt på Haukeland

Det var i 17-tiden at lynet slo ned på et turfølge på tre kvinner ved toppen av fjellet Melshornet i Hareid like utenfor Ålesund.

De to søstrene på 12 og 18 år var døde da redningsmannskapene fant dem. Det var tre søstre i turfølget som ble truffet av lynnedslaget.

Den tredje ble også hardt skadd, og hun var mandag innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Søndag kveld opplyste Helse Møre og Romsdal til VG at tilstanden var stabil, og at hun har pådratt seg moderate skader.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Helse Bergen. De opplyser at de ikke gir ut opplysninger om tilstander til pasienter.

Stor tragedie

Lensmannen på Ulstein og Hareid lensmannskontor, Hilde Aglen, sier at ulykken er en stor tragedie.

– Vi fikk et fryktelig uvær med mange lynnedslag på Sunnmøre i går. Tre søstre var nesten på toppen, to omkom på stedet. Den tredje er skadet og innlagt på Haukland universitetssykehus, sier Aglen til Avisa Oslo.

Hun forteller videre at politiet måtte ta hensyn til uværet, og det ble benyttet helikoptre for å få jentene ned. Det har vært over tusen lynedslag på Søre Sunnmøre de siste 24 timene, ifølge Meteorologisk institutts lynkart.

De pårørende ble tatt hånd om av politiet og er nå sammen med den tredje datteren på sykehuset.

Oslo-ordfører: Stor tragedie

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) sier til Avisa Oslo at dette er en stor tragedie som rammer en familie hardt.

– Det er en tragisk ulykke. Mine varmeste tanker går til familien, venner, bekjente og både til de to omkomne, men også hun som nå ligger på sykehuset. Dette er en tragisk ulykke som berører oss alle, sier Borgen til Avisa Oslo.

Hun håper at familien får den hjelpen de trenger og at de får fred.

– Dette er en familie som bor i Oslo. Da er det viktig at når de kommer tilbake hit igjen, har vi et hjelpeapparat som tar imot familien i forhold til de behovene de måtte ha.

Hun legger til at hun har vært i kontakt med byrådsleder Raymond Johansen for å sette opp beredskap i bydelen der familien bor:

– Når to barn mister livet og ett blir skadet, berører det hele byen. Men det berører spesielt nærmiljøet de tilhører. Derfor er det viktig å gi dem bistand og hjelp i området både familien, venner og bekjente av familien er i.

Fjellet Melshorn er 668 meter over havet, og det er et populært turmål. Det var skiftende vær i Møre og Romsdal søndag, og flere redningsaksjoner ble satt i gang i forbindelse med lyn og torden.