Er du lei av å gå på skøyter på isen, og har du allerede gått på ski i Oslos parker? Kanskje har du likevel lyst til å overraske kjæresten med noe han eller hun garantert vil huske?

Da kan varm eplegløgg, et fat med fenalår, oksebuljong og marshmallows til å smelte på bålet være noe å tenke på. Vi kan legge til at det hele foregår utendørs med minimal smitterisiko, men med en av Oslos beste utsikter som tilbehør.

Svar på sosial nedstengning

Bålkos er Grefsenkollen restaurants svar på nedstengning og pandemi. Der har de rigget til fem bålpanner som de kaller for utsiktsøyer utenfor restauranten.

Det frivillige initiativet Mer av Oslo har testet opplevelsen. De er opptatt av skjulte perler og opplevelser i byen vår og anbefaler å bestille bålpannen til solnedgang.

Det kan være lurt å forhøre seg med restauranten om riktig tidspunkt fordi dagene blir stadig lysere. Du kan velge mellom flere tidspunkter hver dag.

Slik opplevde Mer av Oslo besøket: «Det første vi ble servert var en hjemmelaget eplegløgg med en tilbehørsmiks av eplebiter, mandler og rosiner. På et stort trefat ble de stilige trekoppene og tilbehørmiksen servert, mens eplegløggen ble hengt på en krok over bålpannen for å holde på varmen. En fin detalj som også gjør selve opplevelsen med bålpanna mer levende. Ikke bare gav eplegløggen fra seg varme, men også en utrolig god lukt.»

Skinn til å sitte på finnes på stedet. Du må gjerne ta med deg et ekstra pledd. Hvis det er dårlig vær finnes det tak å sitte under.

Lager enda flere skiløyper midt i Oslo

Det eneste som er stivt med tilbudet er prisen.

495 kroner per person koster herligheten. Det kan det være verdt. Når bestilte du sist noe lignende?