– Det går ikke så veldig bra, gråter Aurora Hansen i telefonen.

– Det kjennes tungt fortsetter hun.

Hunden som har betydd alt for henne har blitt revet bort.

Hennes samboer var ute og gikk med Bailey og parets andre hund, Viktor, i bånd på grusveien øst for Persbråten videregående på Huseby fredag kveld.

– Det er en fast liten runde som vi går hver dag på morgen og på kveld. En liten luftetur, innleder Tobias Gundersen.

– Kom i full fart

Grusveien er uoversiktlig ved en bakketopp, og turen skulle vise seg å bli alt annet enn hyggelig da en moped kom i høy hastighet.

– Når vi er på toppen kommer skuteren i full fart, cirka 20 meter unna. Det går så fort at jeg ikke klarer å reagere. Viktor løper til motsatt side, men Bailey ble paralysert. Jeg prøvde å dra henne mot meg. Men mopedisten kom susende midt i gangveien og kjørte på henne, beskriver Tobias.

Han fortsetter:

– Den traff Bailey midt i mageregionen. Skuteren føk av gårde og stoppet rundt 20 meter bak meg. Jeg prøvde å løpe mot vedkommende, men da kjørte personen videre.

Det var Akersposten som først omtalte hendelsen.

Ble dårligere da hun kom hjem

Rett etter ulykken virket det som at Bailey hadde klart seg greit. Hun var litt vinglete, men kom seg opp. Tobias bar henne hjem.

– Da jeg kom inn døren forverret situasjonen seg drastisk. Hun kunne ikke stå på beina. Da var det bare å ringe veterinæren, pakke henne i et håndkle og kaste seg i bilen for å dra.

Der ble han henvist til et eget rom. Plutselig gikk det en alarm om at alle veterinærer måtte rykke inn til operasjonsstuen.

– Etter kort tid fikk jeg beskjed om at hun var borte, forteller han.

– Det er skikkelig fortvilelse. Enorm sorg og hjelpeløshet. Jeg tenker på samboeren og hvordan jeg skal trøste henne, sier Tobias.

Les også

Dar Ulla (60) selger opp mot 100 kasser om dagen: – På finværsdager øker salget

– Har betydd alt

Tapet av hunden hun har hatt i seks år har vært veldig tungt for Aurora Hansen.

– Jeg har bodd mye alene, og hun var alltid der for meg. Hun har betydd alt for meg. Vært der gjennom hele min reise hvor jeg har bodd alene. Når ting har vært tungt er det hun jeg har støttet meg på. Det er mange som er glad i henne og hun betyr mye for hele familien. Hun er alltid vært blid, grei og morsom, forteller hun.

Paret har aldri sett en moped på grusveien før. Kun syklister.

– Den personen må forstå hvilke konsekvenser dette har påført oss. Og at dette ikke skjer med noen andre.

Paret skal snakke med politiet og vurderer å anmelde saken. De har også gått ut på Facebook med lovnad om dusør for tips som kan føre dem til den ansvarlige mopedisten.

– Det er for å få engasjement og for å finne ut hvorfor personen ikke hjalp til. Vi trenger rett og slett svar, sier Aurora.