– Utfordringen er at det er mye smitte i byen – sykehuset fikk regning på hele 27 millioner kroner for koronatestene som er tatt i bydelene våre bare siste måned, det illustrerer smitteomfanget.

Det sier pressevakt Tone Hærem til Avisa Oslo.

Hærem opplyser at også mange ansatte ved Lovisenberg nå er syke.

Oslosykehuset har torsdag 27. januar fem personer innlagt, hvorav to av dem er på intensivavdelingen.

Til tross for smittetallene anbefaler FHI nå regjeringen at vi kan åpne mer opp.

I sin risikovurdering anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI) en gradvis, men rask nedtrapping av tiltakene. Det kan gjøres uten at sykdomsbyrden vil øke betydelig i et lengre perspektiv, heter det i rapporten.

På spørsmål om hva Lovisenberg sykehus tenker om disse varslede lettelsene, svarer Hærem at de i gjennomsnitt har hatt to covid-pasienter innlagt daglig i januar.

– Den positive siden er at de er mindre syke og ligger kortere enn før.

Oslo Universitetssykehus (OUS) svarer på samme spørsmål at de for øyeblikket kontroll på situasjonen hva gjelder koronainnleggelser.

– Derfor er det vår oppfatning at helsemyndighetene kan vurdere hensiktsmessige lettelser i tiltakene ute i samfunnet. Omikron gir som kjent færre innleggelser i sykehus med alvorlig sykdom. Da må dette veies opp mot prisen samfunnet for øvrig må betale for resultater av begrensninger i folks frihet til å leve et mest mulig normalt liv, sier pressevakt Anders Bayer i OUS.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg sa i en pressemelding onsdag at vi ikke «bare kan skyve epidemien foran oss».

– Vi sier dette nå selv om vi står foran en betydelig bølge, fordi vi må erkjenne at det neppe er noen vei utenom, sa Stoltenberg.

Diakonhjemmet sykehus har torsdag ti covid 19-pasienter innlagt, hvorav én ligger på intensiv og får respiratorbehandling, opplyser kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen til Avisa Oslo.

LES OGSÅ: