Det bekrefter politiadvokat Kine Wesseltoft, påtaleansvarlig for etterforskningen.

– Han ble løslatt da det ikke var grunnlag for varetektsfengsling. Han har fortsatt status som siktet, skriver hun en e-post til Avisa Oslo.

Mannen ble pågrepet på Sagene i forrige uke, som følge av politiet knytter ham til skytingen i Torshovgata på kvelden 30. august. Da skal det ha blitt løsnet skudd mellom to biler, ikke langt fra bydelsbarene Bruun-Larsen og Lasarett.

Mistenker knallskudd

En rekke personer ble sjokkerte vitner til scenen som utspilte seg på åpen gate. I ettertid har politiet gått ut med at det sannsynligvis dreier seg om knallskudd.

– Foreløpige undersøkelser av tomhylsene som er funnet på åstedet, tyder på at våpenet ikke var et tradisjonelt skytevåpen, har Wesseltoft tidligere uttalt.

Kort tid etter skytingen ble tre personer anholdt av politiet i tilknytning en bil. Disse ble senere dimittert og har status som fornærmet i saken.

I tillegg til mannen som ble pågrepet i forrige uke, er ytterligere én mann siktet. Heller ikke han ble fremstilt for varetekt.

To skytinger på tre dager

Tre dager etter skytingen i Torshovgata var det nok en skyteepisode på Torshov – denne gangen i Lammers' gate/Nordkappgata. Også her skal det ha blitt løsnet skudd mellom to biler.

Påfølgende mandag ble en 22 år gammel pågrepet på Stovner, idet han løp fra den ene bilen som politiet knytter til åstedet. Dagen etter ble han varetektsfengslet i to uker.

Ifølge politiets opplysninger er ingen personer skadet i forbindelse med skytingene.