23-åringen som er siktet for medvirkning til drapsforsøk etter at en tenåring ble skutt på Stovner 25. oktober, løslates når varetektsperioden løper ut torsdag.

Det opplyser politiadvokat Kristin Feed, påtaleansvarlig for etterforskningen, overfor Avisa Oslo.

– Det er på bakgrunn av at politiet anser at bevisforspillelsesfaren overfor medsiktede, er ivaretatt. Derfor er det ikke behov for ytterligere fengsling, sier Feed.

– Siktelsen er der fremdeles

Selv om mannen nå løslates, står siktelsen mot ham ved lag, forteller Feed videre.

– Siktelsen er der fremdeles, så vil politiet ta stilling til det i den videre etterforskningen.

– At han nå løslates, betyr det at mistanken mot ham er svekket?

– Nei. Mistanken mot ham er den samme som tidligere, svarer Feed.


Mannen ble pågrepet av politiet tirsdag 16. oktober og varetektsfengslet i to uker påfølgende torsdag. Han har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen.

– Jeg er ikke overrasket, sier mannens forsvarer, advokat Fisnik Baki, om løslatelsen.

– Jeg er trygg på at etterforskningen vil avdekke hans rolle i saken, fortsetter han.

– Hva mener han selv om sin rolle?

– Nei, det kan jeg ikke si noe om nå, svarer Baki.

I tillegg til mannen som nå løslates, er en annen 23-åring siktet for drapsforsøk i forbindelse med saken. Han ble pågrepet tre dager etter skyteepisoden på Stovner og har sittet i varetekt siden. I slutten av november ble varetektsperioden forlenget med nye fire uker med brev- og besøksforbud.

Enn så lenge er det uklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

Klausulerte dokumenter

Tidligere har ingen av de siktede mennene ønsket å stille i politiavhør, da mange av politiets dokumenter i saken har vært klausulerte for dem. Disse er nå avklausulerte, slik at de har innsikt i hva politiet bygger sin mistanke på.

– Vi avventer tilbakemelding på om de siktede vil la seg avhøre, sier Feed.

Baki vil ikke kommentere om det nå er aktuelt for hans klient å forklare seg til politiet. Det er heller ikke avklart for den andre siktede, opplyser hans forsvarer, advokat Usama Ahmad.

– Det er mulig han vil la seg avhøre, men det blir ikke tatt noen avgjørelse før vi har fått gått gjennom sakens dokumenter, sier Ahmad, som skal møte sin klient i fengselet fredag.

Alle de involverte i skytingen er hjemmehørende på Stovner-området, ifølge Avisa Oslos opplysninger. Politiet er imidlertid tilbakeholdne med å kommentere hva de mener skal være bakgrunnen for hendelsen.

– Foranledningen ønsker jeg fremdeles ikke å kommentere, sier Feed.

Skutt ved politistasjonen

Det var klokken 21.18 på kvelden mandag 25. oktober at politiet fikk melding om at det var løsnet skudd på Stovner. De rykket ut til stedet og fant en gutt i tenårene med skuddskade i mageregionen.

Fornærmede ble sendt til sykehus, der det ble konstatert at han var utenfor livsfare.

Skytingen skal ha funnet sted i en fotgjengerundergang under Fossumveien, like bak Stovner politistasjon i Aasta Hansteens vei. Den fornærmede tenåringen ble funnet om lag 150 meter fra åstedet, ikke langt fra Stovner-senteret.

Etter det Avisa Oslo får opplyst, er ingen av de siktede mennene tidligere straffedømte. Samtidig er de ikke helt ukjente for politiet, dog ikke for alvorlig kriminalitet.

– Er det grunn til å tro at det kommer flere pågripelser i saken?

– Vi har ingen konkrete personer vi ser etter akkurat nå, men vi kan ikke utelukke det, svarer politiadvokat Kristin Feed.