– Ja, ikke sant. Det er det flere som har lurt på, innleder vakthavende meteorolog Martin Granerød når Avisa Oslo spør om værvarselet.

Han forklarer farevarselet som er sendt ut for Sør- og Østlandet.

– Det er rett og slett klassiske ettermiddagsbyger om sommeren. Etter en knallfin dag blir det tilført mye varme og fukt i atmosfæren og det kan komme bygeskyer utover ettermiddagen. Vi har sett tidligere at det da kan komme kraftige regnskyll i områdene hvor bygene dannes. Kraftige regnskyll kan også bli til mye lyn og torden.

Etter intervjuet med meteorologen er det også sendt ut farevarsel om styrtregn lokalt der bygene slår til.

– Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer, heter det i farevarselet.

Farevarslene er på gult nivå, altså moderat fare.

Liten sjanse

Meteorologen påpeker at selv om farevarselet omfatter Oslo, er det mer sannsynlig at bygeaktiviteten vil ramme indre strøk på Østlandet fremfor hovedstaden og rundt Oslofjorden.

– Det er en liten sjanse for at det kan komme en byge utover ettermiddagen også i Oslo, sier han.

Til tross for varmen og faren for ettermiddagsbyger, skal det være relativt tørr luft. Det skal altså ikke lommert.

Slik blir fredagen

Men hva så med fredagen? Granerød forteller at skyene som ruver over Oslo i morgentimene vil gradvis bli borte utover ettermiddagen.

– Det kan ta noen timer før sola titter fram og det sprekker opp. Det skal bli rundt 23 grader utover ettermiddagen, melder Granerød.

Mulig tropevarme i vente

På søndag vil temperaturene synke ned til rundt 23 grader og litt mer skyet.

Men meteorolog Granerød har en mulig gladmelding til alle som starter ferien sin til uka.

– Prognosene begynner å bli ganske stabile. Når vi kommer ut i neste uke kan det bli skikkelig tropevarme over Østafjell. Hvis det slår til blir det 28 grader og oppover fra onsdag i neste uke.