Det nye veggmaleriet bak Grorud senter er en del av prosjektet «Vi vil ha farger! Grorud Gatekunstløft». Målet er å sette farge på Grorud sine mange grå flater. Dette skal både spre glede og interessen for kunst blant innbyggere.

Mita Warren (16) var en av ungdommene som ble plukket ut for å både tegne og male veggen.

– Det gikk overaskende fort. Vi ble ferdig på en helg. Det var veldig gøy å male veggen, sier Mita Warren (16).

Lokalbefolkningen ga tilbakemeldinger om at de triste og grå veggene i bydelen måtte gjøres noe med. De mente det var behov for mer farge og kunst. Og slik ble det.

Warren bodde tidligere i blokken hun nå har gitt farger til. Nå bor hun på Rødtvet og går på videregående skole i sentrum.

Skryter av ungdommene

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Men noen få synes det ser ut som tagging da, sier hun.

Hun sier folk har et feil inntrykk av Grorud, og synes stedet kan virke litt skummelt.

– Men det er ikke slik. Vi som bor her synes det er et hyggelig sted. Nå blir det enda hyggeligere med mye farger.

Nora Margrete Marsteen, prosjektleder for Groruddalssatsingen, skryter av ungdommene.

– De gjorde en helt fantastisk jobb og malte hele veggen på to dager. Opprinnelig hadde vi satt av to helger til å fullføre kunstverket, men de sto på og ble ferdig i rekordfart. De har virkelig vist engasjement og kunstneriske ferdigheter!

Veggmaleriet er et samarbeidsprosjekt mellom Områdeløft Grorud, Boligsameiet Bergensveien 4, Grorud Senter, ungdomsklubbene Fellesverket Grorud og Ammerudklubben og kunstner David Stenmarck.

Områdeløftet har stått for prosjektledelsen og finansieringen av prosjektet. Beboerne i Bergensveien 4 var med på å velge ut kunstner og ungdommene utarbeidet konseptet sammen med kunstneren.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Dette er de feteste veggmaleriene på Tøyen