Gå til sidens hovedinnhold

Loftsbrann i bygård – alle evakuert

Politiet og brannvesenet rykket til Sars gate på Sofienberg etter melding om en brann på loftet i halv to-tiden mandag ettermiddag. Trafikken er sperret i krysset Helgesens gate/Sars gate. Brannen oppsto i en oppgang med 18 leiligheter. Totalt er det 163 leiligheter i borettslaget.

– Heldigvis har folk hjemmekontor og oppdaget brannen. Dette kunne blitt stort fordi det var på loftet og kunne utviklet seg før det ble oppdaget, sier styreleder Audun Heggtveit..

Av politi på stedet får Avisa Oslo opplyst at alle beboere er evakuert, og utenfor fare.

Ingen personer ble skadet i brannen, som ble slukket klokken 13.47. Politiet har vært på stedet og etterforsker saken rutinemessig, men kan foreløpig ikke si noe om hva som har forårsaket brannen.

– Det er altfor tidlig å si, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til Avisa Oslo klokka 18.15 mandag.

Bygården eies av Tøyen boligselskap AS, og ble oppført i årene rundt andre verdenskrig. Da blokka var nyoppført, ble den på folkemunne kalt Rugekassa, skriver boligselskapet selv.

Når klokka nettopp har passert 18.00, får Avisa Oslo opplyst fra brannvesenet om at de fortsatt er på stedet med en bil.

– Det er helt rutinemessig når det har brent, at vi er der i noen timer etterpå for å være helt sikre på at det ikke blusser opp igjen, sier Hans Erik Tysdal, vaktkommandør ved Oslo 110-sentral.

Kommentarer til denne saken