Gå til sidens hovedinnhold

Leserne er delt; noen mener bussjåfør Jan Kåre ikke kan spille radio, mens andre støtter han i kampen mot arbeidsgiveren

Bussjåfør Jan Kåre Christensen får både støtte og kjeft i kommentarfeltene – hva mener du?

Mange har engasjert seg i saken til Jan Kåre Christensen (56) etter at Avisa Oslo omtalte oppsigelsen av han denne uken. I saken forteller Christensen at han mener han er oppsagt fordi han har spilt kristne radiokanaler på jobb i bussen, men det svarer arbeidsgiver Unibuss at ikke er riktig.

Til avisa sier han at han mener det er innlysende at han har fått oppsigelsen fordi klagerne ikke liker innholdet han spiller i bussen.

– Jeg blir diskriminert for min kristne tro av både passasjerene og Unibuss, sier han.

– Lydforurensning

I kommentarfeltet på Avisa Oslo facebookside er det mange som har engasjert seg. Flere mener han er rettmessig oppsagt, og at han ikke har rett til å spille det han selv ønsker på det volumet han vil.

Det er også flere lesere som mener at det ikke har noe å si hva som spilles, men at det er volum og det faktum at sjåføren spiller radio som er problematisk.

– Jeg liker ikke musikk på buss, uansett, sier Liv Helter.

– Fri meg fra musikk i det offentlige rom. Det er så mye lydforurensning og støy overalt. Jeg går ofte ut av butikker som spiller musikk. På buss har jeg ikke noe valg, da jeg skal forflytte meg fra et sted til et annet. Ang. at sjåføren skal spille musikk på øret. Jeg har et ønske at min sjåfør skal ha fullt fokus på trafikken. Trafikkbildet har blitt mye mer komplisert med alle syklistene og sparkesyklene som suser rundt nå for tiden, sier Reidun Hellemose.

– Hva ville skjedd hvis alle bussjåfører hadde hørt på sin religions radiokanal, spør Samin Hindic.

– Blir som en bussjåfør skulle ha spilt heavy metal, sier Iren Eriksrud.

Personlig smak

Flere deler også erfaringer der de har opplevd sjåførers personlige musikksmak som problematisk:

– Det burde vært forbudt for bussjåfører å ha på radioen. Jeg har en romslig kategori jeg kaller «dunkemusikk», og for en tid siden satte en kvinnelig drosjesjåfør i Trondheim på sin dunkemusikk uten å begripe at den kunne være tortur for passasjerene. Jeg ba henne dempe lyden, men hun ba meg grettent om å flytte lenger bakover i bussen hvis jeg ikke tålte musikksmaken hennes. Jeg prøvde å få henne til å forstå at en offentlig buss ikke er hennes private diskotek, men det prellet av, sier Tord Larsen.

Bussjåfør Jan Kåre Christensen mener seg uriktig oppsagt fordi han spiller kristen radio og musikk mens han kjører. Her demonstrerer han hva slags musikk han spiller og hva han synes om situasjonen. Videojournalist: Henrik Skolt

Får støtte

Jan Kåre Christensen sier til Avisa Oslo at han har rett til å lytte til hva han ønsker når han kjører buss, og han mener også at arbeidsgiver ikke kan nekte han å høre på radio mens han kjører.

Christensen forteller at han flere ganger har bedt passasjerer om å flytte seg bakover i bussen om de ikke liker det han spiller.

Blant kommentarene på Facebook og ao.no er det også flere som mener passasjerer og arbeidsgiver må godta at sjåførene spiller musikk eller lytter til radio, også med kristent innhold.

Les også

– Alle bed skal være luket, fri for løvetann!

– Ut fra kommentarfeltet så er det ok å spille musikk som bygger på et ikke-kristent livssyn og moral, men er det kristent så tilhører det privatlivet. Likhet må da bli, at ikke noe musikk spilles, noe sted, der andre kan høre den utenom at det gis samtykke. Skremmende intolerant samfunn vi er på vei inn i, sier Jørn Lolland.

– Er det mulig. La sjåføren høre på hva han vil stakkars. I juletiden synes jeg det er koselig å høre på julemusikk, sier Najman Sindi.

– La nå fyren få høre på den kanalen han vil. Det er en frihet vi har at vi ikke driver med sånn sensur. Eller? De fleste på bussen har uansett øreplugger og egen musikk, legger Kristin Habberstad til.

Hva mener du? Bør Christensen få lytte til det han ønsker på jobb? Si din mening i avstemmingen over!

Kommentarer til denne saken