– Nødetatene er i en oppgang på Ryen etter melding om kraftig lukt av klor og salmiakk fra en leilighet. Oppgangen må luftes ut og beboere er evakuert utendørs. Disse får snakke med ambulansen, skrev politiet på Twitter klokken 19.48 tirsdag kveld.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand forteller at det har vært mye nødetater på stedet.

Innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, forteller til Avisa Oslo at det var naboer som tok kontakt med politiet etter å ha kjent en sterk lukt i oppgangen.

– Vi tok kontakt i den aktuelle leiligheten og da døra gikk opp var det sterk lukt av salmiakk og klor inne i leiligheten, forteller han.

Beboere evakuert

Beboere i oppgangen ble evakuert på grunn av den sterke lukten.

– Vi har fire politifolk som har kjent på ubehag og er sendt til legevakten. Det er fordi lukta har vært veldig sterkt, forteller Røtterud.

Han opplyser at brannvesenet har gjort målinger som viser at lukten ikke er farlig, men at man likevel kan kjenne et ubehag,.

– Det er blandingen klor og salmiakk som ikke er en god blanding, men med store konsentrasjon og over tid kan det føre til ubehag.

AOs reporter på stedet meldte om mye nødetater, og flere evakuerte på stedet. Det skal også ha vært flere av de evakuerte som hostet utenfor.

Ifølge AOs reporter var nødetatene ferdig på stedet klokken 21.48.

Klokken 23.13 melder politiet på Twitter at bygget er luftet ut, og at politiet ikke vil følge opp saken ytterligere.

Kan gi forgiftning

Røtterud forteller til Avisa Oslo like etter klokken 21.30 at oppgangen er friskmeldt og at naboene kan gå inn igjen.

Ifølge Helsenorge kan Kloramingass dannes dersom man blander klorin og salmiakk. Dersom man puster inn dette kan det føre til kloramingassforgiftning. Symptomer på slik forgiftning kan være hoste, svie i nese og hals, øyeirritasjon, kvalme og oppkast, økt spyttproduksjon, hodepine, brystsmerter og tung pust.