Siden 15. desember - to dager etter regjeringen innførte skjerpende tiltak med varighet på fire uker – har tallet på innlagte med koronaviruset i Helse Sør-Øst gått gradvis nedover, viser tall fra Helsedirektoratet.

Oslo Universitetssykehus (OUS) hadde torsdag morgen 38 innlagte pasienter med covid-19 – fire færre enn dagen før.

Av disse lå 14 på intensiv og 12 fikk respiratorbehandling torsdag. Det er én færre intensivpasient enn dagen før, men en økning på en på respirator siden onsdag.

Samtidig er det registrert 3038 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 932 flere enn samme dag forrige uke, og 1.368 flere enn tirsdag.

Onsdag skrev NTB at foreløpige analyser fra Norge «tyder på at det 69 prosent lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronvarianten av koronaviruset enn med delta».


Mens omikron-smitten fortsatt pågår, hadde Norge på landsbasis 243 koronasmittede pasienter torsdag, som er det laveste tallet på antall innlagt på sykehus siden slutten av november.

155 av disse er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, hvor 59 får intensivehandling, viser tallene fra Helsedirektoratet.

Helse Sør-Øst har ikke hatt så lave tall på innlagte koronapasienter på intensivavdeling siden 6. desember 2021 da 56 pasienter med korona var innlagt på intensivavdelinger i helseregionen.


På Diakonhjemmet sykehus var torsdag morgen tre pasienter innlagt med koronaviruset - én færre enn dagen før. Én av disse ble behandlet på intensiv på respirator. Det opplyser kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen til AO. Onsdag ble det kjent at sykhuset gikk fra gul til grønt beredskapsnivå.

Lovisenberg sykehus hadde torsdag morgen totalt fem innlagte pasienter med covid-19 - tre færre enn dagen før. Av disse lå én på respirator på intensiv. Det opplyser pressevakt Tone Hærem.

Nå har det skjedd noe med vaksineoversikten til Oslo kommune

OUS hadde sitt koronadødsfall nummer 100 i natt