– Lastebilen har vært lastet med Harpiks, en type kvae. Det brenner godt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til AO rundt klokken 15 tirsdag ettermiddag.

Han bekrefter også at det brenner i flere kjøretøy og at det skyldes at kvaen i lastebilen har rent ut og blitt en slags «elv» som har antent andre kjøretøy.

Da Avisa Oslo snakket med operasjonslederen klokken 15.05 hadde de ikke fått melding om skadde.

– Nå skal det tillegges at det har vært en kraftig brann, og at vi ikke har fått gått detaljert gjennom området. Vi har heller ikke fått snakket med alle som har vært i nærheten av brannen, sier Pedersen.

Videre sier han at det er høyest sannsynlig at noen har pustet inn røyk, vil også sterkt anbefale samtlige som har vært i området om å ta kontakt med helse.

Brannvernet har vært veldig tydelig på at røyken er giftig. Ta kontakt med helse for å få en vurdering og eventuell oppfølging på det.

Pedersen sier politiet jobber aktivt med å søke i området for å komme i kontakt med folk som har befunnet se i det røykfylte området.

I 15-tiden visste politiet om en person som hadde pustet inn røyk.

– Det er mange representanter fra helse på stedet, de gjennomfører samtaler og sjekk på stedet der. Vi er fortsatt i en akutt fase så kan være litt forsinkelse i meldingene, sier Pedersen.

Politiet vet fortsatt ikke hvordan brannen har oppstått.