Gå til sidens hovedinnhold

Lar seg ikke affisere av stevning – tildeling av elsparkesykler skjer neste uke

Bymiljøetaten stanser ikke arbeidet med å tildele utleieaktører avtale om utleie av elsparkesykler fra september, til tross for at kommunen nå stevnes for Oslo tingrett.

Det får Avisa Oslo opplyst av pressekontakt i Bymiljøetaten, Arve Rossland.

– Vi jobber som opprinnelig planlagt. Inntil noe annet eventuelt bestemmes, vil tillatelsene tildeles i løpet av neste uke og oppstart av ordningen skje i månedsskiftet august/september som tidligere kommunisert, skriver han til AO.

Les også

– I tre år har de hatt mulighet til å gjøre noe med problemet, uten at de har tatt grep

Oslo tingrett har besluttet at det skal holdes muntlige rettsforhandlinger i saken, og at dette skal foregå over to dager.

Det er ikke besluttet tidspunkt for dette ennå, får AO opplyst av Oslo tingrett.

De tre største utleieaktørene i byen, Voi, Tier og Ryde, ber Oslo tingrett om en midlertidig forføyning mot maksantallet på 8.000 elsparkesykler i byen.

Les også

Tier, Voi og Ryde stevner Oslo kommune

Byen deles inn i soner fra 1. september, og det tillates et maksantall til enhver tid i hver sone. I to av sonene tillates et maksantall på 3.500. Overstiges antallet i sonene, må aktørene flytte på sine respektive elsparkesykler til andre soner.

Rammer brukerne

– Taket (på 8.000, journ.anm.) er satt uten tilstrekkelig utredning eller begrunnelse og innføres uten noen form for begrensning av antall aktører. Det vil ramme brukerne våre og skape utfordringer for både sikkerhet og rydding i byen, sier Christina Moe Gjerde i Voi.

I alt har 14 aktører søkt om å få være med fra september, og i utgangspunktet kan alle være aktuelle så lenge de tilfredsstiller kravene Oslo kommune har stilt.

– Dette vil skape en uforutsigbar situasjon, der ansvaret i bransjen pulveriseres og brukerne må forholde seg til en jungel av apper. En flom av små aktører vil gi et dårligere tilbud, mindre teknologiutvikling, elsparkesykler med lavere kvalitet og sikkerhet, hevder de tre aktørene som har stevnet kommunen.

Les også

Disse vil drive utleie av elsparkesykler fra neste måned

Les også

Slik skal maksimalt antall elsparkesykler fordeles i sonene fra neste måned

Kommentarer til denne saken