– Vi ønsker å gjøre dette fordi breddeidretten, da spesielt barn og unge, har lidd mye på grunn av pandemien, forteller Jens August Dalsegg, markedsansvarlig for Vålerengas kvinnelag, til Avisa Oslo.

Vålerenga lanserer nå et helt nytt konsept kalt «Målklubben». Det går ut på at sponsorer og privatpersoner kan donere et beløp per mål Oslo-laget scorer denne sesongen.

Alle pengene skal gå til barn og unge i Oslo-idretten som har mistet fritidstilbudet sitt under koronapandemien.

– Idretten er en viktig institusjon som oppvekstarena. Da er det fint å bidra til det. Det ligger også i Vålerengas DNA å gjøre dette, sier Dalsegg.

I over ett år har Oslo-Idretten vært mer eller mindre nedstengt. Nylig skrev Aftenposten at omtrent 10.000 medlemmer har forsvunnet.

– Det er kjipt

Vålerengas spillegruppe stiller seg også bak det nye konseptet.

– Alle vi vet jo hvor viktig fotballgleden var da vi var små og det er kjipt å se at bredden har lidd såpass mye som den har gjort gjennom det siste året. Økonomi bør også begrenses som en barriere for deltakelse, derfor skal det egentlig bare mangle at vi som profesjonelle fotballspillere er med på å ta i et tak, forteller venstreback Andrine Tomter i en pressemelding.

Alle som ønsker kan bidra – det være seg privatpersoner, bedrifter eller sponsorer. Man velger selv hvor stor sum man ønsker å støtte med. Lyn og Stabæk er blant klubbene som har et tilsvarende opplegg.

Historisk sesong

Fjorårssesongen ble svært gledelig for Vålerenga. De kongeblå avsluttet sesongen med «The Double» etter både førsteplass i Toppserien og cupseier mot LSK Kvinner.

Totalt ble det 39 seriemål på klubben – noe de nå er blitt ekstra motivert til å toppe i år.

Tidligere i vår signerte klubben en historisk avtale med DNB. Det er den største kommersielle avtalen Oslo-klubben noen gang har hatt.

PS: Til helgen sparkes Toppserien i gang etter flere koronautsettelser. Lørdag spiller Vålerenga mot Avaldsnes på Intility Arena klokken 17.00. Kampen kan du se hos Avisa Oslo.